DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

MIUI 12 tanıtıldı! Xiaomi telefonların yeni arayüzü Xiaomi telefonların yeni kullanıcı arayüzü MIUI 12 tanıtıldı. İşte MIUI 12 özellikleri ve güncellemeyi…

27.04.2020
A+
A-

Dark Mode 2.0 ile sunulan yeniliklerin başında, kararan duvar kağıtları geliyor. Bu özellik bir uçtan bir uca gece saatlerine dürüst duvar kağıdınız yavaşça kararmaya başlıyor ve bu sayede göz yorgunluğu asgari seviyeye indiriliyor.

Buna ek olarak kullanıcılar açık ve karanlık mod arasında geçiş yaparken, metinleri görüntüleme şekli değişiyor. MIUI 12’de karanlık mod açıldığında, telefon parlamayı azaltmak için yazı tipini ayarlayacak. Yazı tipi kontrastının ortama yan olarak değişim göstermesi, ışıklandırılmış ortamlarda metinleri okumayı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Duyusal Görsel Tasarım

Telefonun genel durumunu denetlemek Android kullanıcıları aralarında oldukça yaygın. Duyusal Görsel Tasarım ile MIUI 12’de Ayarlar sayfasını ziyaret ettiğinizde telefonunuzda kalan depolama alanından, RAM kullanımına dek merak ettiğiniz tüm teferruat görselleştirilerek anlatılıyor. Benzer şekilde telefonun özellikleri de ayrıntılı bir şekilde sunuluyor.

Süper Duvar Kağıtları

Xiaomi’nin Süper Duvar Kağıtları olarak adlandırdığı nitelik, uzay araştırma verilerini esas olarak mars ve dünyanın doruk hassasiyetli 3D animasyonlarını kullanıcılara sunuyor. Karanlık mod açıldığında bu duvar kağıtları da diğerleri gibi değişiyor.

Yeni animasyonlar ve hareketler

Yeni kullanıcı arayüzünde tasarımsal değişikliklere oldukça fazla zaman ayıran Xiaomi hava durumunu daha realist animasyonlar ile kullanıcılara sunuyor. Başvuru simgelerinin animasyonları da yenilendi ve bundan böyle hareketlerinize tarafından geri bildirimler sunuyorlar. Örneğin, bir uygulamayı sildiğinizde dalgalanma animasyonu çevresindeki tatbik simgelerini etkiliyor.

#Xiaomi #Mi10Youth #mi10youthedition #miui12
System animation, perfect horizontal and vertical screen rotation animation pic.twitter.com/3aHb7D2C1S

— Xiaomishka (@xiaomishka) April 27, 2020

Yeni hareketler doğru verimliliğin artması hedefleniyor. Mesela, o anda meşgul olduğunuz işi bırakmadan gelen bir bildirimle etkileşim belirlemek için bildirim panelini hızlıca aşağıya kaydırabilirsiniz.

AI çağrı cevaplama ve geliştirilmiş mahremiyet

Xiaomi yapay zekalı asistanı Xiao AI’yı geçtiğimiz yıldan bu yandan çağrıları cevaplaması için eğitiyor. Yarım yıllık bir test sürecinin arkasında kapalı beta sürecinde asistanın 4 milyon çağrıya cevap verdiği açıklandı. MIUI 12 ile AI Arama özelliğine geçiş yapılıyor. Bu sayede kullanıcıların gelen çağrıların otomatik cevaplanmasını sağlayabilirken, hemen Çin haricen kullanılamıyor.

Son yılların en kritik konusu: Mahremiyet için birçok iyileştirme sunuluyor. Mesela, uygulamalara artık bir defa ya da yalnızca siz kullanırken servislere erişim izni verebiliyorsunuz. Kullanıcıların uygulamaları takip etmelerini de kolaylaştıran MIUI 12 bir uygulamanın telefonunuzdaki hareketlerini tek bir yerden görmenizi sağlıyor. Fotoğraf paylaşımı da bundan böyle daha güvenli. Cihaz detayları gibi bilgiler herhangi biriyle paylaşmadan önce manzara dosyalarından kaldırılacak.

MIUI 12 güncellemesi alacak telefonlar

Haziran ayının sonundan itibaren kullanıcılara sunulmaya başlanacak olan bu arayüze kavuşacak olan telefonlar şu şekilde;

Xiaomi Mi 10 Pro
Xiaomi Mi 10
Xiaomi Mi 10 Youth Edition
Xiaomi Mi 9 Pro
Redmi K30 Pro
Redmi K30
Redmi K20 Pro
Redmi K20
Xiaomi Mi Mix 3
Xiaomi Mi 8 serisi
Redmi Note 8 Pro
Redmi Note 7, 7 Pro
Xiaomi Mi Mix 2
Redmi 8, 8A
Redmi 7, 7A
Xiaomi Mi CC9, CC9 Pro, CC9e

Bu listede yer almayan ve ilerleyen dönemde güncelleme alacağı dile getirilen telefonlarda var. Ancak, birincil süreçte güncelleme bu cihazlara verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.