DOLAR 32,4374
EURO 34,8362
ALTIN 2.447,29
BIST 9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Google Asistan’ı Siri üzerinden kullandıran güncelleme!

22.11.2018
A+
A-

Google Asistan uygulamasının son güncellemesi, artık kısayolları destekliyor. Bunun sayesinde, Asistan’a erişmek için, Siri‘yi kullanabilir ve sorunuzu belirtebilirsiniz. Tüm bu işlemler temelde Google Asistan üzerinden gerçekleşiyor. Bir bakımdan diğer tarayıcıları indirmek için Internet Explorer‘ı kullanmaya da benziyor diyebiliriz. Bu özelliği kullanabilmek için, kısayollar uygulamasından öncelikle ifadeyi kaydetmelisiniz.

Google mühendisleri, bunun mümkün olduğunu anladıktan sonra muhtemelen gece gündüz çalışıp, uygulama desteğini getirdiler. Ancak her şey bekledikleri gibi ilerlemeyebilir. Apple, kendi uygulamaları üzerinden bir rakibe yönlendirme konusunda, çok da olumlu tavırlar takınmayabilir. Yani Apple’ın yakın zamanda bu özelliği devre dışı bırakmasını bekleyebiliriz.

Google’ın Asistanı birkaç konuda Siri’den daha yetenekli sayılabilir. Örneğin konuşma tanımada daha iyi. Bu sayede, komutları anlama ve eller serbest metin yazmada daha başarılı bir işlem yürütüyor.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.