DOLAR 32,2492
EURO 34,6845
ALTIN 2.397,66
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Milli fırkateyn için güçler birleştirildi! İşte tarih MİLGEM Projesi’nin devamında üretilecek İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan ulusal fırkateyn: İstanbul …

11.06.2020
A+
A-

Silah sistemlerindeki onanım değişikliği veya ilaveler sebebiyle geminin boyu 10 metre uzadı ve buna bağlı olarak yapısal değişikliklere gidildi. Yurt içinde ve açık havada deniz platformu yapı ve modernizasyon faaliyetleri yürüten STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin yükümlülük üstlendiği projelerde bugüne değin yaklaşık 300 sistem sağlayıcı ve 400’ü aşkın yapı malzemesi imalatçı ve tedarikçisiyle egzersiz gerçekleştirdiği vurgulandı.

Başlıca daha alçak yüklenicilerden biri olunan MİLGEM Projesi’nin ilk 4 gemisi, Ada sınıfı korvetlerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına tesliminin peşinde projenin devamı özelliğinde ve STM’nin başlıca yüklenici sorumluluğunda İ Sınıfı Fırkateyn (MİLGEM Projesi 5’inci gemi) Tedariki Projesi, Test ve Eğitim Gemisi Projesi (TCG UFUK A-591), Yeni Tip Denizaltı Projesi, Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyon Projesi, Pakistan ile Denizde İkmal Tankeri Projesi ve Agosta 90B Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyon Projesi gerçekleştiriliyor.

Pakistan’da yürütülen projelerde, MİLGEM Projesi’nde çözüm ortağı olan yurt içi firmaların sistemlerinin de kullanılması bu firmalara ihracat imkanı sağlıyor, ürünlerin uluslararası platformlarda tanınmasına katkıda bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile MİLGEM 5’inci Gemi (İstanbul/F-515) Miktar Sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle STM, geminin tasarımı, silah-elektronik sistemleri ve ana kışkırtma sistemi sorumluluklarını da kapsayacak şekilde belli başlı yüklenici olarak görevlendirildi.

ASELSAN ve HAVELSAN’ın belli başlı meslek ortakları olarak yer aldığı projede, 150’den pozitif sistem için 80 civarında daha aşağı yüklenici ödev yapıyor. Toplamda sözleşmeli ve sipariş emriyle çalışılan işyeri sayısı ise 220’yi buluyor.

2023 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda

İstanbul Fırkateyni’nin blok inşaları ve birleştirmeleri devam ediyor. Geminin Ocak 2021’de denize indirilmesi öngörülüyor. Havuzda gerçekleştirilecek donatım faaliyetlerinin ardındaki Mayıs 2022’de liman kabul testlerine, Ocak 2023’te seyir kabul testlerine başlanması planlanıyor. Her şey yolunda giderse İstanbul Fırkateyni, Eylül 2023’te Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Milli fırkateyn projeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.