DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Milli elektroşok silahı Wattozz duyuruldu!

10.08.2018
A+
A-
ASELSAN yeni silahıyla rekor kırdı!

ASELSAN, geliştirdiği yeni silah sistemiyle şimdiden adından söz ettirdi. Yapılan testler sırasında yeni silah, şimdilik kırılması zor bir rekora imza attı.

Albayraklar Savunma A.Ş tarafından geliştirilen, milli enerji silahı Wattozz‘un görselleri bugün kamuoyu ile paylaşıldı. En büyük rakibi Taser’in tahtına son vermeyi hedeflen Wattozz, barındırdığı özelliklerle de dikkat çekiyor.

WattozzSida projesiyle ön plana çıkan savunma şirketi, yeni elektroşok silahının dünya lansmanını yapmayı planlıyor. Lansman konusuyla önemli açıklamalarda bulunan Adnan Albayrak;

”Türkiye piyade tüfeğini bile yabancı lisans altında üreten bir ülkeyken son 15-16 yılda her şey değişti. Artık dünya helikopter, insansız hava aracı gibi ağır silahlar satan bir ülke haline geldik. Ürettiğimiz Wattozz Enerji Silahı da bunun en büyük göstergelerinden biridir. Biz Amerika’dan daha iyisini yapabiliyoruz. Silahımız tamamen farklı bir teknoloji ve yüzde yüz yerli malzeme ile üretildi. Dünyada bir eşi ve benzeri daha bulunmuyor. Bu gelişmiş silahın tüm emniyet güçleri tarafından kullanılmaya başlanması ile dünyada ateşli silah kullanımının azalacağını, ölüm ve ağır yaralanma gibi istenmeyen durumlalrın önüne geçileceğini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Milli elektroşok silahı dünya pazarına açılacak!

Taser’in sicilinde pek çok ağır yaralama ve ölüm olaylarının yaşınmasından dolayı yeni bir elektroşok silahı arayışında olan polis teşkilatlarına, yerli silahımız önerilecek. Bu sayede ülkemize büyük bir döviz girdisi sağlamak isteyen savunma şirketi, diğer savunma teknolojileri üzerinde de çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.