DOLAR 32,4616
EURO 34,7621
ALTIN 2.423,40
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Cybertruck rakibi: Nikola Badger yollara çıkıyor! Cybertruck, dikkatleri üstüne çekmişti. Cybertruck rakibi Nikola Badger elektrikli kamyon ise, yollara…

30.06.2020
A+
A-

Geçtiğimiz Şubat ayının başlarında tanıtılan Badger elektrikli kamyon, Cyberturck rakibi olmayı planlıyor. Tanıtım tarihinden sonradan şirket tarafından herhangi bir tanımlama yapılmaması, kamyon hakkında şüphelerin oluşmasını sağlamıştı. Fakat şirket kadar atılan bir Twitter gönderisi ile birlikte, şüphelerin birçoğu ortadan kaldırıldı. Belirtilene kadar, elektrikli kamyon için bugün itibariyle ön sipariş etkinliği düzenlenecek.

Nikola Corporation kadar ortaya konan ayrıntılara göre, potansiyel müşterileri ikna yapabilmek için bir dizi ön sipariş paketi tanıtıldı. Nikola şirketinin ürünleri şuan için kritik bir aşamada yer alıyor. Şirket iyi bir ön sipariş sayısına ulaşabilirse, yapılacak yatırımlar daha seri gerçekleşebilir. En iyi durumda şirketin, 2027 yılına değin 14 milyar dolar kazanç elde etmesi planlanıyor.

All reservations are 100% refundable without penalty all the way up until the vehicle enters the assembly line. The only part that is not refundable is $250 if you attend Nikola world birli that is the cost to host the event.

— Trevor Milton (@nikolatrevor) June 28, 2020

Nikola Badger elektrikli kamyon, belirtilene kadar yaklaşık 3 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabiliyor. Aracın motoru ise 900 at gücünde. Badger’ı diğer elektrikli araçlardan ayıran özelliği ise, hidrojen tankına sahip olması. Her Yerde doldurulabilen bir tanktan alınan hidrojen, motorlara zor saptamak için elektriğe dönüştürülüyor. Hidrojen tankı tam dolu haldeyken 965 km menzile sahip olan vasıta, sadece bataryaların kullanıldığı durumda 480 km menzil sunacak.

Nikola factory is breaking ground July 23rd in Coolidge, EKSIK as promised! 35,000 trucks a year will be built out of Coolidge bringing billions of dollars to Arizona’s economy and thousands of new jobs.

— Trevor Milton (@nikolatrevor) June 22, 2020

Bununla Beraber şirketin önde gelen isimleri, 23 Temmuz’da Arizona’nın Coolidge bölgesinde yeni bir fabrikanın yapımına başlanacağını belirtti. Bu fabrika, yılda 35 bin araç üretme kapasitesine sahip olacak. Nikola’nın birde Almanya’nın Ulm kentine prototip fabrikası bulunuyor. Bu fabrika da yılda 35 bin araç üretme kapasitesine sahip. Arizona fabrikasının da üretime geçmesi ile birlikte, şirketin yılda 70 bin vasıta üretme kapasitesi olacak.

Badger kamyonların sadece elektrikli versiyonlarının 2021 yılının ikinci yarısında teslim edilmesi planlanıyor. Hidrojen yakıtlı versiyonu ise 2022’nin sonlarına doğru hazır olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.