DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Migrenin Sırrı Ortaya Çıktı! Tedavisi Somon ve Usk…

08.07.2021
A+
A-

En sık görülen hastalıklardan biri olan migren birçok kişinin en büyük dertlerinden biri. ABD’de yapılan araştırmaya göre somon ve uskumru gibi omega 3 bakımından zengin balıkları yemenin migrene iyi geldiği belirlendi.

Migren birçok kişide rastlanan ve sağlık açısından ciddi sonuçlar doğurabilecek riskli bir hastalıktır. Migren hastalarının ağrıları şiddetlendiğinde günlük yaşamını olumsuz etkileyecek kadar semptomları da beraberinde getirir. Dünyada en yaygın görülen üçüncü hastalık olan migren ile ilgili ABD’de yeni bir araştırma gerçekleştirildi. British Medical Journal’da yayımlanan ve 182 kişi üzerinde yapılan çalışmada, somon ve uskumru gibi omega 3 bakımından zengin balıkları yemenin migrene iyi gelebileceği belirtildi.

Yapılan araştırma sonuçları oldukça ilgi çekici. ABD’de yapılan bu yeni bir araştırmaya göre, somon ve uskumru gibi omega 3 bakımından zengin balıkları yemek migrene iyi geliyor.

Kuzey Carolina Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen çalışmada, ayda 5 ila 20 gün migren rahatsızlığı yaşayan 182 kişi analiz edildi.

British Medical Journal’da yayımlanan araştırmada katılımcılar, 16 hafta boyunca değişen miktarlarda omega 3 yağ asiti içeren üç yemekten birini yedi.

Araştırmanın sonucunda omega 3 bakımından zengin somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıkları tüketenlerin daha az baş ağrısı çektiği belirtildi.

BİTKİSEL YAĞI AZALTANLARDA BAŞ AĞRISI AZALIYOR

Araştırmada belirlenen bir başka nokta da ayrıca bitkisel yağlarda bulunan omega 6 yağ asitini azaltanların da daha az baş ağrısı çektiği aktarıldı.

Yapılan bu araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak British Medical Journal’da yer alan yazıda, “Bu çalışma, insanlarda hedeflenen yemek değişiklikleri yoluyla baş ağrısının tedavi edilebileceğine dair biyolojik olarak makul bir kanıt sağlıyor” ifadelerine yer verildi.

Migrenin her yedi kişiden birini etkilediği ve dünyada en çok görülen üçüncü hastalık olduğu aktarılan çalışmada, aşırı kafein ve alkol tüketiminin baş ağrılarının temelini oluşturduğunun altı çizildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.