DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Meme Kanseri Oluşumunu Hızlı ve Güvenli Şekilde Tespit Edebilecek Mikroskobik Cihaz Geliştirildi

30.10.2022
A+
A-

Özellikle 2022 yılı, kanser tedavisi araştırmalarında bilim insanlarının en çok ilerleme kaydetmiş olduğu yıl olabilir zira bugüne kadar sizlerle bu konuda pek çok haber paylaştık. Yine bir kanser tedavisi haberiyle karşınızdayız.

Bu birazdan bahsedeceğimiz şey, bir tedaviden daha çok bir teşhis aracı. Meme kanseri tedavisinde kullanılacak olan bu araç, kanserli hücrelerin tespit edilebilmesine ve meme alma operasyonlarında sağlıklı meme oranının korunmasına yarıyor. Gelin detaylarına göz atalım.

1 mm’lik mikroskobik cihaz, kanserli hücreleri hızlı şekilde teşhis etmeye yarıyor

2869b3ddfafa4031c14378601841cd4fe007c68cBu endo-mikroskop, sadece 25 insan saç teli kalınlığında.

Imperial College London enstitüsündeki uzmanların geliştirdiği bu yeni mikroskobik cihaz, vücuda yerleştirilebiliyor ve vücudun içerisinde hareket ettirilebiliyor. Bu sayede meme kanserine yönelik operasyonlar sırasında kanserli hücrelerin hızl bir şekilde tespiti sağlanıyor. 

Vücut dokuları arasında kolayca hareket edebilmesinden ötürü bu cihaz sayesinde cerrahlar, kanserli hücreleri çok daha kolay bir şekilde tespit edebiliyor olacaklar. Böylece meme kanserinin yayılmadığı sağlıklı meme dokuları korunarak daha güvenli operasyonlar gerçekleştirilebilecek. Aynı şekilde, tüm kanserli hücreler en doğru şekilde tespit edilerek operasyon yürütülebilecek.

Aslına bakarsanız bu cihazın kendisi de bir mikroskop, daha spesifik olmak gerekirse bir endo-mikroskop. Bir tür görüntüleme görevi görecek olan cihaz, saniyede 120 kareye kadar görüntü üreterek vücuttaki hasta hücrelerin tespitini ‘görülmemiş bir hızla’ gerçekleştirecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.