DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Mehmet Sepil: ‘Göztepe olarak futbola dönmek için fazla heyecanlıyız’

08.05.2020
A+
A-

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, korona virüs sürecini ve TFF’nin 12-13-14 Haziran tarihinde liglerin tekrar başlatılması ile ilgili aldığı kararı değerlendirdi. Başkan Sepil, telekonferans aracılığıyla gazetecilere yorumlama yaparak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in bu kararı açıklarken fazla titiz konuştuğunu söyledi.

“Göztepe olarak futbola geri dönmek için fazla heyecanlıyız”

Salgın konusunda normalleşme sürecinin başlayacağını hatırlatan Mehmet Sepil, “Futbol da normalleşme sürecinin bir parçası. Önümüzde 37 günlük bir işlem var. Kafamızda bu süreçte yaşayacaklarımızla ilgili birçok endişemiz olabiliyor ama bu endişelerin çok önemli bir bölümünün 37 gün içinde yanıt bulacağını düşünüyorum. Bizim ligimizin başlama tarihi Avrupa liglerinin başlama tarihinden fazla sonradan. Mesela Almanya ligi neredeyse bizden 1 ay önce başlıyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte o liglerin oynanması sırasında bütün bu kafada olan soruların birçoğunun cevabı bize deneyim olarak gelecek. Futbolu herkes özledi, inşallah bu süreç beklenildiği gibi ilerler. Bu konuda Göztepe olarak futbola geri dönmek için fazla heyecanlıyız” biçiminde konuştu.

“Federasyonun kararına saygı göstermemiz gerekiyor”

TFF’nin açıklamış olduğu liglerin başlaması kararını devletten aldığı çoğu bilgiyi bir araya getirerek açıkladığına inandığını söyleyen Mehmet Sepil, “Bu karar saygı göstermek gerekiyor. Federasyon başkanımız da varsayımlarda bir değişim olursa durumun bitmiş gözden geçirileceğini söylemişti. Önümüze enerjik bir süreç var. Herkes yeni normal bir sürece geçiş yapacak. Herkesin sabırlı olması ve süreci sabırlı bir şekilde yönetmesi gerekiyor. Dikkatli geçirmemiz gereken bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı.

“Zararı belirlenmiş ölçüde paylaşmak zorundayız”

Kulüplerin salgın sürecinde koskocoman bir zarara uğrayacağının altını çizen Başkan Sepil, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bilhassa seyircisiz oynamanın getireceği çok büyük bir hasar olacak. Bu zararı muhakkak ölçüde paylaşmak zorundayız. Idareli işlem, tarihler belirlendikçe çalışmaya başlayacak. Kulüplerin hepsi bu süreci kendileri götürüyor, her kulüp bu konuda futbolcularıyla teknik direktörüyle bir uzlaşma yoluna gidebilir. Önümüzde fazla zorlu bir işlem var. Gelecek sene de seyircili veya seyircisiz oynayacağımız belirlenmiş yok. Önümüzdeki sene, kulüplerimiz için çok zorlu geçecek.”

Salih Yılmazsoy
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.