DOLAR 32,3810
EURO 34,6041
ALTIN 2.387,71
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Meghan Markle’ın tercihi ev yapımı maskeler

27.03.2020
A+
A-

Tahmin edilenin aksine ev yapımı maskeler de, büyük kozmetik markalarının ürettiği yüksek fiyatlı maskelerin verdiği etkileri sağlayabilir.

Tavsiye direkt olarak  Meghan Markle’ın cilt bakım uzmanı Nichola Joss’tan geliyor. Joss, ev yapımı maskeleri yapımı kolay, bütçe dostu ve içine koyduğunuz tüm malzemelerin tam kontrolüne sahip olduğunuz için tavsiye ediyor.

1. Yatıştırıcı hamur maske

Markle’ın favori ev yapımı maskesinin özünü hindistan cevizi yağı oluşturuyor. 

Malzemeler:

Hindistan cevizi yağı

Zerdeçal

Bal

Yulaf

Maskenin miktarına göre karar vereceğiniz malzeme miktarlarını; bir kabın içine koyarak karıştırın. Bir hamur kıvamını alacak maskeyi, yüzünüzde 10 dakika kadar bekletmeniz ve ılık su ile yıkamanız yeterli. 

Anti-bakteriyel özelliklere sahip zerdeçal, içerdiği  C vitamini ile cildin kolajen üretimini arttırıyor.

Herhangi bir reaksiyonu önlemek için yüzünüzün dışında bir cilt bölümünde maskeyi denemeniz, kızarıklık ve tahriş olmanın önüne geçecek.

2. Nemlendirici maske

Cildinizin yağlı olduğunu düşünebilirsiniz, ancak yine de neme ihtiyacı olduğunu unutmayın! Avokado, cilt için oldukça yararlı bir besin. Cildi derinlemesine nemlendirirken kırışıklıkların da azalmasına yardımcı olan avokado maskesini denemeye hazır mısınız?

Malzemeler: 

Avokado’nun 4’te 1’i

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı bal

Avokadoyu iyice ezdikten sonra, bir kapta zeytinyağı ve bal ile karıştırın. Hazırladığınız bu maske cildin nem dengesini sağlayarak pürüzsüz bir sonuç verecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.