DOLAR 32,2904
EURO 34,7413
ALTIN 2.396,24
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Cildinizi kırıştıran 6 ilginç faktör

24.09.2020
A+
A-

Az uyku ciltte dehidrasyona neden olur ABONE OL

Az uyku ciltte dehidrasyona neden olur

Bir araştırmaya göre sürekli olarak günde 5 saatten az uyursanız; bu durum su kaybına ve cilt bariyerlerinin zayıflamasına neden olabilir.

İyi dinlenme, gençleşmenin ve yeni hücrelerin büyümesinin anahtarıdır. Bu nedenle yeteri kadar dinlenmeye önem verirseniz; uzun süre daha genç görünebilirsiniz.

Antioksidan eksikliği, daha fazla kırışıklık oluşumuyla bağlantılı

Antioksidan eksikliği, daha fazla kırışıklık oluşumuyla bağlantılı

Sağlıklı bir cilt için A, C, E vitaminleri ve potasyum hayati önem taşır. Uzmanlar, daha fazla sebze; özellikle havuç, kabak, domates ve yeşil yapraklı sebzeler yemenizi tavsiye ediyor. Diyetinize zeytinyağı eklemek de iyi bir seçenek olabilir.

Kırmızı et tüketimi

Kırmızı et tüketimi

Yapılan bir araştırma kırmızı et yiyen kadınların daha fazla kırışıklığa sahip olduğunu gösterdi.

Sert sabunlu uzun sıcak banyolar cildin kurumasına neden olur

Sert sabunlu uzun sıcak banyolar cildin kurumasına neden olur

Bu ürünler cildin pH’ını değiştirebilir ve tahrişe ve kuruluğa neden olabilir. Bu durum cildin bariyerlerini aşındırır ve erken yaşlanmaya neden olur.

Cildinizin yaşlanmasını istemiyorsanız; sert alkali sabunlardan uzak durmalı ve daha doğal formüllere yönelmelisiniz.

Tek bir gruba sahip diyetler

Tek bir gruba sahip diyetler

Tek bir besin grubundan oluşan diyetlere sahip olmak; cildin kendini iyileştirme yeteneğini azaltan protein, yağ ve karbonhidrat dengesizliğine yol açar.

Protein eksikliği cilt hücrelerinin kendini yenilemesini engeller

Protein eksikliği cilt hücrelerinin kendini yenilemesini engeller

Araştırmalar, kalori alımını kısıtlar ve bununla birlikte daha az protein tüketirseniz, cildinizin elastikiyetini kaybedeceğini ve bunun da daha fazla kırışıklığa yol açacağını söylüyor.

Ayrıca bu eksiklik, cildin iyileşmesini ve kendini yeniden inşa etmesini engeller. Kolajen tedavisi aslında bu durumlarda yardımcı olabilir, ancak proteinin etkisiyle kıyaslanamaz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.