DOLAR 32,3795
EURO 34,5717
ALTIN 2.382,27
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Mavinin elli tonu: Maldivler

04.05.2018
A+
A-
1 / 30

Üç günlük Maldivler gezimi planladığımda bir hayli heyecanlıydım… “O kadar yolu üç gün için mi gittin?” demeyin çünkü su süre tüm bu mavi cenneti keşfetmek için yeterli… 1200 adadan oluşan ve cennet diye nitelendirilen Maldivler aktarmasız uçuşla sadece 8 saat. Fiyatlar gideceğiniz döneme göre değişiyor.

2 / 30

Aktarmasız ortalama 2000 TL. civarı, daha uygun olması için Dubai ya da Doha aktarmalarını tercih edebilirsiniz. Fiyatlar en düşük 1700 TL.

3 / 30

Maldivler vizesiz… Ancak girişte kâğıt doldurmayı unutmayın, bu kâğıt vize olarak geçiyor. Ortadan ikiye ayrılıyor birini görevliye veriyorsunuz biri sizde kalıyor. Ülkeden çıkarken sizde kalan diğer kâğıdı da alacaklar sakın kaybetmeyin.

4 / 30

Her otelin Maldivler’in başkenti Male’ye uzaklığı farklı olduğu gibi ulaşım sistemi de farklı, kimi deniz uçağıyla kimi sürat teknesiyle sizleri alıp otele ulaştırıyor. Otel fiyatlarına bu dahil değil, otelin bilgiler kısmında ulaşım şekli ve ekstra fiyatı yazar.

5 / 30

Bunu öğrenmeden rezervasyon yaptırmamanız yararınıza olur. Sürat tekneleri, deniz uçağına oranla daha uygun, daha uygun dediysem kişi başı sürat teknesi fiyatı 200 dolardan başlıyor. Otellere göre de farklılık gösteriyor.

6 / 30

Sürat teknesiyle yarım saat yolculuk yaptıktan sonra otele varıyorum, o da ne! Sanırsınız düğün var, en az 10 kişilik çalışanlardan oluşan grup toplanmış sırf siz geliyorsunuz diye çalgılarını çalıp dans ediyorlar.

7 / 30

Her gelen müşteriye aynı sevinç ve mutlulukla bu karşılama törenini yapıyorlar. Denizin rengi mavinin 50 tonu… Su o kadar berrak o kadar temiz ki, girmeye kıyamıyorsunuz.

8 / 30

Kum bembeyaz, İstanbul’da kar yağarken burada hava 35 derece, güneş tepede, herkes güler yüzlü. Buralara kadar gelmişken suyun üzerindeki Bungalov evlerde kalmamak olmaz.

9 / 30

Battı balık yan gider mantığıyla bu evlerden ayarlıyorum diğer seçeneklere oranla bir tık daha pahalı.

10 / 30
11 / 30

Evin içinde bulunan cam zeminden balıkları izleyebilirsiniz. Bungalov evlerde kalmanın en güzel yanı balkonunuzdan direkt denize girebilmeniz, sabah uyandığınızda elinizi yüzünüzü denizde yıkayabilirsiniz.

12 / 30

Sonra Maldivler’e özgü tropikal meyvelerle donatılmış kahvaltının yolunu tutabilirsiniz. Küçük çocuklarıyla ya da ailecek tatil yapacak olanlara denize sıfır sahil villalarını öneririm.

13 / 30

Siz evinizin önündeki şezlongda güneşlenirken çocuğunuz kumdan kalelerini yapıp denize girebilir. Ne kadar yüzseniz de sığ olan Maldivler, çocuklar için güvenli olsa da yüzmeyi sevenler için sinir bozucu olabilir. 1200 adadan oluştuğunu söylemiştim. Su adalarda 450 ye yakın otel pansiyon var.

14 / 30

Şehir merkezi ve havaalanı Male’ye uzaklığına göre ve lükse göre otel fiyatları değişiyor. İnternetten otel fiyatlarıyla ilgili araştırma yaparken geceliği 100 TL’ye pansiyonu da geceliği 90 bin TL olan en lüks oteli de gördüm. Sizlere tavsiyem geceliği 800-1200 TL civarı olan oteller… Her şey dahil seçmeniz de sizler için avantaj olacaktır.

15 / 30

Çünkü ada olduğu için nasılsa buraya kadar gelmiş mecbur ödeyecek mantığı buralarda da geçerli. Ekstra yediğiniz yemek ve sular sizlere çok pahalıya patlıyor. ‘Ben Anantara Dhigu Maldives Resortta’ kaldım. Diğer şubesi ‘Anantara Veli Maldives’ ile araları beş dakika ve her 15 dakikada bir motorlu tekneler kalkıyor.

16 / 30
17 / 30

Kaldığınız otelden sıkılınca öbür şubelere gezi düzenleyebilirsiniz. Hepsi deniz, kum ve güneş konsepti olsa da maksat yer değişikliği.

18 / 30

Peki Maldivler’de neler yapılır?

Maldivler’e gelenin bisikletli fotoğrafını görmüşsünüzdür. Adalarda araç yok, bisiklet var. Senin bisikletin, benim bisikletim de yok, boş bulduğunuz ya da yorulduğunuz an önünüze çıkanı alın, turlayın. Sıkılınca olduğunuz yere bırakın.

19 / 30

Maldivler dalış için çok ideal, muhteşem mercanlar, renk renk balıklar derken su altı dünyasında kendinizi kaybedebilirsiniz.

20 / 30
21 / 30

Dalış bilmiyorum diye üzülmeyin, kısa bir eğitim ardından tüm güvenlik önlemleri alınarak ilk dalışınızı hocanız eşliğinde Maldivler’de yapabilirsiniz. Fiyatı 100-150 dolar arasında değişiyor.

22 / 30
23 / 30

Dalış istemeyenler için cam kanolarla gezinti, jet ski gibi diğer su aktiviteleri de mevcut. Son olarak rahatlamak için yaptıracağınız çeşitli masajlar.

24 / 30

Suların altında kalması en olası ülke

Maldiv Adaları, 10-15 yıla kadar iklim değişikliğinin bir kurbanı olarak tamamen sular altında kalabilir. Böyle bir öngörü de var.

25 / 30

Çünkü küresel ısınmayla suların yükselmesi en çok Maldivler’i endişelendirdiği bir gerçek. Deniz seviyesinden sadece 1.8 metre yüksekte olan Maldiv halkı dünya üzerinde en alçak seviyede yerleşim kurmuş halk… Özetle bu güzel balayı adresinin suların altında kalma olasılığı yüksek…

26 / 30
27 / 30

Sonuç olarak biraz pahalı olsa da küresel değişimin tehdidi altında olsa da her insanın hayatında bir kez yaşaması gereken bir deneyim Maldivler…

28 / 30
29 / 30
30 / 30
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.