Manyetik Çiviyle Boy Uzatma: Aydınlı Hasta Afrika Gibi Ağrılardan Kurtuldu
Manyetik çiviyle boy uzatma deneyimini anlatan Aydınlı hasta, Afrika gibi ağrılardan kurtuluşunu ve süreci güvenli adımlarla paylaşıyor.
Heyetler arasında hareketliliği artırmayı hedefleyen bir tedavi süreciyle SDÜ Hastanesi’nde bel ve bacak ağrılarının ardındaki problem çözüldü. Aydın’dan gelen Uğur Can Yaşar, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Sefa Erdem Karapınar’a başvurarak ağrılarını bildirdi. Yapılan incelemelerin sonucunda manyetik çivi yöntemiyle boy uzatma ameliyatı planlandı ve başarıyla tamamlandı.
Birlikte yürütülen bu kapalı cerrahi yaklaşım, bölgede ilk kez uygulanmasıyla dikkat çekti. Dr. Karapınar, hastanın kırık ya da deformite sorunları nedeniyle daha önce cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyabileceğini belirterek, bu operasyonda manyetik çivinin tercih edildiğini söyledi. Operasyonun tamamen kapalı olması da önemli bir avantaj olarak öne çıktı.
Yaşar’ın sağ bacağının, sol bacağına göre kısa olması nedeniyle başlayan tedavi süreci, sağlıklı adımlara kavuşmasıyla sonuçlandı. Doktorlar, hastanın 4 santimetre uzama hedefiyle hareket ettiğini ifade etti ve süreç sonunda büyük ilerleme kaydedildiğini belirtti.
Yaşar, ameliyat sonrası dönemin başlangıçta zor geçtiğini fakat 40 günün sonunda ayağını yerden kaldırabildiğini paylaştı. Doktorun belirlediği hedef doğrultusunda cihaz yardımıyla 4 santimetrelik uzama elde edilmesi, şimdi ağrılarının azalması ve işine geri dönmesiyle somutlaştı. Yaşar, “Ayağımın yere tam basması çok güzel bir duygu” dedi.
Bu operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Karapınar, üniversite hastanesinin teknik altyapısı ve yöneticilerin desteğiyle böylesi tedavilerin gerçek hayata uygulanabilir olduğunu belirtti. Boy uzatma işleminin yalnızca kozmetik amaçlı değil, tıbbi gereklilik olduğunda da uygulanabildiğini ifade eden doktor, hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.