DOLAR 32,4498
EURO 34,6405
ALTIN 2.384,25
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Gençleştiren Yiyecekler

26.06.2020
A+
A-

Biyolojik olarak, her yaşın takvimsel bir karşılığı varken, ruhsal olarak her yaşın kendi içinde kırılmaları da meydana gelmektedir.

Gençlik Bir Sır Mıdır, Bir Hazırlık Mı?

Gençlik sorunsalı da bu yönde ele alındığında, 20 yaşındaki bir genç kız elindeki telefona gömülerek kendisini ihtiyar ve enerjisiz hissederken, 65 yaşında bir bayan eşofmanını üstüne çekerek, sahilde yürüyüşe çıkabilmektedir. Bu anlamda, yaşın birçok fonksiyonu bulunmaktadır.

Gençlik denilince, genelde 60 yaşa kadar olan süreci kastetsek de takvimsel olarak 18-45 yaşa arasındaki kısma uyarı çekeriz. 45 yaşından sonraki süreçte, vücudun gelişimi, ruhsal oturmuşluk birazcık daha orta yaş seviyesine yaklaşır.

Gençliği etkileyen çoğu etken bulunmaktadır. Doğduğunuz ülke, içinde yaşadığınız kültür, geldiğiniz aile, çevreniz, kemik yaşınız, yaşadığınız yüzyıl…

Gençleştiren Yiyecekler açısından konuya yaklaşıldığında, hayat standardımızın ve beslenme biçimimizin bizi fazlasıyla etkilediğini ayrım ederiz. Gençlik bir hazırlık, bir oluş hali şeklinde yiyeceklerin içindeki vitaminlerde, minerallerde, proteinlerde gizlidir.

Genç Olmak Mı, Genç Kalmak Mı?
Genç almak mı, genç kalmak mı denildiğinde, ikisini birden kabullensek de genç kalmak düsturu geçerliliğini daha fazla korumaktadır.

Nitekim, hepimiz doğup, büyüyüp, yaşlandığımız için, o gelişim sürecinin yaşlılık evresini bir türlü benimsemek istemeyiz.

Bu yüzden, ‘‘hâlâ gencim’’, ‘‘eskisinden farkım değil’’, ‘‘demir gibiyim’’ der yoksa bunun tersi istikamette, ‘‘yaşlandım artık’’, ‘‘yoruldum’’, ‘‘hiç işe yaramıyorum’’, ‘‘o eski günler nerede?’’ hayıflanmalarına düşeriz. Bu yönde, hayıflanmalara düşmemek için uğraş göstermemiz gerekir.

Gençleştiren Yiyecekler, sağlıklı beslenmemizi, hayata artı bakmamızı, enerji depolamamızı; kaç yaşında olursak olalım kendimize tartma vermemizi sağlamaktadır. Mevcut mücadele, beslenme düzeninin önemiyle şekillenecektir. Beslenmeye verilen layık birçok şeyin önüne geçer; hayatta kalmak, ayakta kalmak için de bize takviye sağlar. İyi beslenme, yaş kaç olursa olsun, sağlıklı hissetmenin de değişmez sembolüdür.

Gençleştiren Yiyecekler
Gençleştiren Yiyecekler denilince, aklımıza ‘anti-aging’ ürünler gelmektedir. Bu ürünlerin başında da süt ve süt ürünleri bulunur. Zamanında, sağlıklı süt, peynir ve yoğurt tüketimi yaparsak, dişlerimiz sağlam kalacaktır. Kemiklerimizin erimesi de zorlaşacaktır, ancak kemik erimesi en büyük sorunların başında gelmektedir.

Gençleştiren Yiyecekler denilince, bir öteki başlık, kuru yemiş takviyelerini kapsamaktadır. Bilhassa, ceviz ve badem tüketimi, beynimizin çalışması, cildimizin sıkılaşması için elzemdir.
Bir diğer yiyecek grubu da kırmızı meyvelerdir. Nar az daha sihirsel bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Narı sade harcamak veya onun suyunu içmek, genç kalmamız sağlayacak, kan dolaşımımızı da düzenleyecektir. Domates, kiraz, çilek, papaz eriği, kırmızı lahana da her fırsatta yenilmelidir.

Gençleştiren Yiyecekler, C vitamini kullanımı bağlamında da kayda değer bir yeri kaplamaktadır. Portakal, mandalina, limon, greyfurt tüketimi vücudumuza katkı sağlar. Ayrıca, maydanoz yemek de gençleşmenin sihirli formülünü bizlere sunmaktadır.
Yaşınız ilerlese de genç kalmak sizin elinizdedir!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.