DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Manisa’daki LGS skandalının detayları ortaya çıktı!

23.06.2020
A+
A-

LGS’de başka bir okulda kendisi de Imtihan Başkanı olarak tayin yapan Hoca Baba M.S yaşananları Sözcü Gazetesi’nden Sultan Uçar’a anlattı…

*Imtihan bitti lakin çocuklarımız çıkmıyordu. Okulun bir salonunda anne-babaları topladılar. Çocuklarımızı hala görmemiştik. Karantina evrakı imzalatmak istediler.

“ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA AĞLIYORLARDI”

*Anneler, çığlık çığlığa ağlıyordu. İmzalamadık. Sonradan konut geldiler. Cep telefonuma mesaj karantina mesajı geldi. Anında onayladık, karantina başladı. Evrak da imzaladık. Afiyet Ocağı günlük takip ediyor.

*Kızım odasında 4 Temmuz’a dek karantinada. Bana soruyor, “Baba ben şimdi Covid-19 hastası mı oldum?” Bilmiyoruz, bu sorunun cevabını. Bulaşmış olmasından çok korkuyor. Karantina, 5 Temmuz’da bitecek.

*Eşim, kızım ve ben evimizde karantinadayız. Şu lahza ben karantinadayım ama önümüzdeki hafta sonu YKS’ de ayrıca cumartesi ayrıca pazar günü gözetmen olarak görevliyim. Ne olacak bilmiyorum?

Hoca Baba M.S yaşananlarla ilgili süreci sözlerini şöyle sürdürdü;

“CÜMBÜR CEMAAT ÇIKTI, ÇOCUKLARIMIZ ÇIKMADI”

*Imtihan gün diğer bir okulda kendi sınav gözetmenliği görevim de vardı. Kızım da, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunda 15 nolu Salonda LGS’ye girdi. Eşim de haricen bekliyordu.

*Çocukların normalde 12:50’de sınav bitmesi ve çıkması gerekiyor. Oysa kızımın sınava girdiği okulda 15 nolu salondaki çocuklar çıkarılmıyor.

*Ben de görevli olduğum okulda imtihan görevim bitip, evrakları teslim edip kızımın sınava girdiği okula gittiğimde hala çıkarılmadı. Saat 13:30’a geliyordu, çocuklarımız içerideydi.

“ÇOCUKLARI AİLELERE GÖSTERMEDİLER”

*Sonradan bizi mektep içinde bir buluşma salonuna aldılar. Orada kendisinin nöbetçi hekim olduğunu söyleyen bir doktor anne-babalara konuşma yaptı.

*Çocuklarımızın sınava girdiği 15 nolu salondaki bir çocukta Covid-19 şüphesi olduğunu anlattı. Çocuklarımızın 2 hafta boyunca odalarından çıkmadan karantina altında yaşaması gerektiğini anlattılar. Resmi bir evrak imzalatmak istediler.

“TARTIŞMA ÇIKTI, ANNELER AĞLIYORDU”

*Veliler çok kızdı, ağız dalaşı çıktı. Anneler ağlıyordu. Biz salondaydık, çocuklarımız yoktu. Beyanname ettikleri yazıyı da, veliler çocuklarını görmeden imzalamak istemediler.

*Olaydan sonradan biz çocuklarımızı alıp, evlerimize gittik. Eve geldikten daha sonra Yunus Emre İlçe Afiyet Müdürlüğü’nden bizi arayıp, karantina yazısını eve gelip teslim ettiler. Önce takım eve geldi. Daha Sonra da cep telefonuma karantinayı kabul etme şifresi geldi.

75 DAKİKA SUSMUŞLAR

*Çocuk eve geldikten sonra, ‘Çok korkuyorum baba ben şimdi Covid-19 hastası mı olacağım?’ diye sordu. Imtihan esnasında, sınavları etkilenmesin diye bu şart öğrencilere kesin edilmemiş.

*75 dakika süren Sözel Bölüm, biter bitmez Covid 19 olduğu ileri sürülen çocuk 15 nolu salondan alınarak, kimsesiz bir salonda sınavın ikinci basamağına devam etmiş.

“ÇOCUĞU ODASINA KAPATIN”

*Kızım ve diğer çocukların tamamı benzer salonda sınavlarına ikinci aşamada da devam etmiş. Çocuklar 45 dakika araya çıktığında 15 nolu salonda dezenfeksiyon yapıldı mı? bilmiyoruz.

*Üretilmiş olmasını ümid ediyoruz. Okuldan imtihan sonrası da bizi her zaman aradılar. Çocuğu odasında izola edin, odasına kapatın diyorlar.

“KARANTİNA ALTINDAYIM FAKAT YKS GÖREVİM VAR”

*Biz okuldan çocuğumuzu alıp, aynı arabayla evimize geldik. Kızım, Covid-19 tanısı belirlenmiş mi bilmiyorum ama diğer çocukla benzer sınıfta 20 öğretmen ve gözetmenler sınava alınmış.

*Ben LGS’ de diğer bir okulda gözetmendim. YKS’de de haftaya 2 gün gözetmenlik görevim var. YKS’ye keza cumartesi keza de pazar günü gözetmen olarak girmek zorundayım. Ne olacak bilmiyorum. Çünkü ben de derhal karantinadayım. Aile hekimi bizi her gün arayıp, teftiş edecek.

“SINAVDAN ÖNCE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ UYARDIK”

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener olayla ilgili şöyle konuştu;

*Manisa İl Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile görüştük ve kendisine, “Sınav salonları niçin 20 öğrenciden oluşuyor? Sosyal mesafe nasıl korunacak?” diye sorduk.

*İl Müdürü Dikici’ de bize, “Bu planlama merkezi bir planlamadır. Sınıf sayılarını yerelde değişim şansımız ve yetkimiz de değil. Bakanlıktan planlandı” dedi. Bunun üzerine biz de üzülerek, müdüre muhtemel riskleri ve endişelerimizi bildirdik.

“VİRÜS OLDUĞUNU BİLİYORLARDI, GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ”

*Bu öğrencinin Covid-19 virüsü taşıdığı biliniyordu. Çünkü, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, bu çocuğu sınava alındığı Ömer Halisdemir Ortaokuluna imtihan başladıktan hemencecik sonra gidiyor.

*Çocuğu, sınavda birincil ara verilir verilmez salondan, ‘fenalaştığı’ gerekçesiyle öteki çocuklardan ayırarak, çıkarıyorlar. Şu Anda ise çocuk fenalaştı demiyorlar.

“20 ÖĞRENCİ VE 4 HOCA RİSKE ATILDI”

*Zaten virüs taşıdığını bilmiyorlar ise o süre okula niye 112 çağırıp, çocuğu bütün öğrencilerden ayırarak, sınavın ikinci bölümde kimsesiz sınava aldılar?

*Bildikleri halde o sınıfta sınava giren öteki 19 öğrenciyle birlikte 20 çocuğu ve imtihan salonları ayrılınca 2 gözetmen daha eklenince, toplamda 20 çocuk ve 4 gözetmen öğretmeni riske attıklarını düşünüyoruz. Olaya, imtihan başladıktan sonradan yani çok geç müdahale edilmesi ciddi bir ihmaldir.

“KARANTİNAYI İMZALAMAZSAN 3 BİN 100 TL CINAYET”

Hoca de olan veli M.S’nin anlattığı velilerin konferans salonuna alınması, karantina belgesi imzalatılmak istenmesi ve çocuklarının gösterilmediği sürecini doğrulayan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener, şu ifadeleri kullandı

*’Çocuklarınızın sınava girdiği salonla ilgili şüpheli bir şart var. Çocuklarınızı karantinaya alacağız. Karantinaya alabilmemiz için bu belgeleri imzalayın yoksa 3 bin 100 TL suç oluşturan kesilecek’ deniliyor.

*Veliler çocuklarını görmeden kabul etmiyor, kavga çıkıyor. Daha Sonra veliler eve gidince, ekipler eve gelip, ‘Talimatlara aykırı hareket etmem durumunda’ başlıklı bir karantina tebligat yazısı 20 aileye imzalatıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.