DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

İş adamına akrabalarından 5 milyonluk fidye tuzağı

18.08.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Nazif Karaman’ın haberine göre işadamı Veysi E., olay günü işinden Gaziosmanpaşa’daki adrese doğru gidiyordu. Hatta sokağına girmişti. Arkasından gelen ve polis sireni çalan, çakarlı araç durmasını istedi.

Aracı sağa çektiğinde ise yanına gelen bir kişi polis kimliği gösterip hakkında yakalama olduğunu, emniyete gitmek zorunda olduklarını söyledi. Bir anda şaşkına dönen işadamı Veysi E., aracını yakındaki bir yere bıraktı ve içinde 3 kişinin bulunduğu çakarları yanan araca bindi.

BAŞINA SİYAH POŞET GEÇİRDİLER

Araçtakilere nereye gittiklerini sorunca darp edilmeye ve kötü muamele görmeye başladı. Başına siyah poşet geçirilerek Çatalca Işıklar Köyü’nde bulunan bir çiftliğe götürülen işadamı, burada da darp ve tehdide maruz kaldı.

5 milyon lira fidye istenen ve bu parayı vermezse çocuklarına işkence yapılacağı söylenen Veysi E.’ye, aksi taktirde öldürülüp ormana atılacağı belirtildi. İşadamı Veysi E., gözleri bağlı ve elleri kelepçeli şekilde bir süre tutuldu. Bu sırada sesi kaydedilip yakınlarına gönderildi.

Daha sonra Bayrampaşa’daki bir binaya getirildi. Bina, E.Y. isimli bir kadına aitti. Kadının bir oğlu bulunuyordu.

İşadamının alıkonulduğunu gören çocuk, önce anneannesi, sonra da bir akrabası ile irtibata geçerek bir kişinin zorla tutulduğunu başlarının belaya gireceğini anlattı.

AKRABALARI ORGANİZE ETMİŞ

Bunun üzerine polis ekipleri, adrese baskın yaptı. İşadamı Veysi E.’yi bir odada kilitli şekilde bulan ekipler, adresteki E.Y. ve T.Ö.’yü gözaltına aldı.

İşadamının kaçırılmasının, akrabalarıyla birlikte İstanbul’da görevli bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 10 kişinin planı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 10 şüpheli hakkında 4 ayrı suçtan iddianame düzenlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.