LÖSEV Gençlik Kampı: Moral, Dayanışma ve Yeni Arkadaşlıklar
LÖSEV Gençlik Kampı, gençlerin moral bulduğu, dayanışma duygusunu pekiştirdiği ve yeni arkadaşlıklar kurduğu eşsiz bir deneyim sunuyor. Katılın, birlikte güçlenin ve unutulmaz anılar biriktirin!
LÖSEV Gençlik Kampı: Moral ve Dayanışma
LÖSEMİLİ Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlediği ‘gençlik kampı’ ile kanser hastalığını atlatan ve tedavisi devam eden gençlere moral desteği sağlıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, bu kampta bir araya gelerek hem yeni arkadaşlıklar kuruyor hem de eğlenceli aktivitelerle moral depoluyor.
Kampa katılanlardan biri olan Sefa Mehmet Kurt (18), iki kez lösemi hastalığını yenmiş bir genç. Kurt, 2021 yılında 15 yaşında lösemi tanısı aldığını belirterek, “Burada benim gibi hastalığı atlatmış birçok arkadaşla tanıştım. Bu ilaçlardan ve tedavilerden çok daha iyi geliyor ve bana moral oluyor” dedi.
Sefa Mehmet Kurt’un Hikayesi
Sefa, hastalık sürecini şu şekilde anlatıyor: “2021 yılında lösemi tanısı aldım ve LÖSEV’e kaydımı yaptırdım. Ankara’da yaşıyorum ve tedavi sürecim boyunca okula iki yıl gidemedim. Tanı aldıktan sonra 6 ay hastanede kaldım, ardından bir yıl evde tedavi sürecim devam etti. Hastalığım tekrar nüksetti ve bu sefer ilik nakli oldum.” Sefa, tedavi sürecinin zorluklarını vurgularken, “Hayat dediğimiz süreç bir yolculuk ve bu yolda devam ediyoruz. Zaman zaman düşüyoruz, ama LÖSEV bu süreçte bana destek oldu. Burada etkinlikler yapıyoruz; rüzgar gülü eğitimi, yüzme gibi birçok aktiviteyle moral buluyoruz” diye ekledi.
Biber Dolması Anısı
Kurt, hastalığının ilerlediği dönemde yaşadığı bir anıyı paylaşarak, “Annem o dönemde sürekli ne yiyeceğimi soruyordu. Bir gün kapıdan çıkarken ‘Akşama ne pişireyim?’ diye sordu. Ben de ‘Biber dolması’ dedim. Ama bir daha eve dönemediğim için bu kelime beni her zaman duygulandırır” dedi.
Aleyna Bilge’nin Deneyimi
Kampa Aydın’dan katılan Aleyna Bilge (21) de 9 yaşında lösemi tanısı aldığını belirtti. “Üçüncü sınıfa başlayacaktım, okulum donduruldu. 2011-2013 yıllarında tedavi sürecim oldu ve İzmir’e sevk edildim. İki yıl boyunca tedavi gördüm. Annem yanımdaydı, babam ise kapıda bekliyordu. O süreçte LÖSEV ile tanıştık ve çok güzel anılar biriktirdik” dedi.
Aleyna, LÖSEV’in hastanede sağladığı hediyeler ve etkinliklerle moral bulduğunu vurguladı. “Kamp süreci çok eğlenceli geçiyor. 81 ilden farklı kişilerle tanışıyoruz ve artık her yerde bir evimiz var gibi hissediyoruz. Yüzme, seramik yapımı gibi birçok aktivite ile hem eğleniyoruz hem de kendimizi geliştiriyoruz” diye ekledi.
LÖSEV’in Gençlik Kampı Hakkında
LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Berçin Edirne, “LÖSEV’in Seferihisar’daki doğal yaşam çiftliğinde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerle birlikte gençlik kampındayız. Burada şu an 30 kişilik bir grup var ve birçok eğitim, etkinlik düzenledik. Gençlerin tedavi sonrası ilk 5 yılı çok kritik. Bu dönemde moral ve motivasyonun yüksek olması gerekiyor, çünkü hastalığın nüksetme riski bu süreçte daha yüksek” dedi.
Edirne, “Kamp sürecinde yüzme, seramik yapımı, antik kent gezisi, savunma sporları ve yoga gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız gençlerin hem eğlenmesini sağlamak hem de onlara destek olabilmek” şeklinde konuştu.