DOLAR 32,3434
EURO 34,9448
ALTIN 2.392,62
BIST 10.210,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Lösemi hastası çocuklara hastanede ders veriyorlar

27.11.2017
A+
A-

Bayraklı ilçesindeki Şehit Fehmi Bey Ortaokulu öğretmenleri, kanser tedavisi gören bir yakınlarını ziyaret ettiklerinde hastanedeki çocukların ilgiye ihtiyaç duyduğunu fark etti.

Bunun üzerine harekete geçen öğretmenler, gönüllülerle hasta çocuklara eğitimlerinden geri kalmamaları için destek verme kararı aldı.

Ortaokul öğretmenlerinin Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Bölümü’nde yatarak tedavi gören çocuklara kendi odalarında ders verebilmeleri için iki kurum arasında protokol imzalandı.

Bu kapsamda 22 öğretmen, 3 aydır okuldaki derslerinin ardından hastanedeki öğrencilere eğitim vermeye başladı.

BİZİ MOTİVE EDİYORLAR

Muğla’dan gelip 5 aydır tedavi gören fen lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Saliha Nazlı, yaptığı açıklamada, hastaneye ilk geldiği günlerde televizyon, telefon ya da tabletle vakit geçirdiğini ancak okulu özlediğini belirtti.

Öğretmenlerin hastaneye gelmesiyle verimli vakit geçirmeye başladıklarını ifade eden Nazlı, “Onlar sayesinde arkadaşlarımızdan geri kalmıyoruz. Bizim için de motivasyon oluyor. Hayatın devam ettiğini gösteriyorlar. Sadece dersleri konuşmuyoruz, arta kalan zamanlarda arkadaş oluyorlar. Hastanede gibi hissetmiyoruz.” dedi.

Harfleri hastanede öğrenen 5 yaşındaki Muhammed Yasir Çıkrıkçı da odasında öğretmenleriyle resim yapıyor, çeşitli oyunlar oynuyor.

Resim, satranç ve İngilizce öğretmenleriyle çalıştıklarını ifade eden Çıkrıkçı, “En çok resim yapmayı seviyorum. Legolarla da oynuyoruz. ‘Lego canavarı’ diye bir ismim var.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR BİZİ KORİDORDA BEKLİYOR

Gönüllülerden matematik öğretmeni Meltem İmamoğlu, okuldaki derslere göre hastane programı yaptıklarını anlatarak, “Anneler, öğrenciler çok mutlu. Çocuklar bizi koridorlarda bekliyor. Anneler çocuklardaki gelişmeleri dile getirip mutluluklarını paylaşıyor. Biz de çok mutluyuz bu katkımız nedeniyle.” diye konuştu.

Rehberlik öğretmeni Aynur Sarıpolat da öğrenciye duydukları aşkın sadece okul sınırları içinde kalmadığını vurguladı.

Çocukların sadece okulda değil hastalıkları sırasında da yanlarında olmaya çalıştıklarını kaydeden Sarıpolat, “Hastalık süreci ağır bir süreç, moral motivasyon desteğine, umuda ihtiyaçları var. Yalnızlıklarını paylaşmak, onlara umut olmak için buradayız.” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.