DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Logic Pro X’e müzisyenleri sevindiren güncelleme! Corona virüs sebebiyle Final Cut Pro ve Logic Pro X’in test sürümünü uzatan Apple, bu kere Logic Pro…

12.05.2020
A+
A-

Şimdiye kadarki en büyük Logic güncellemesi duyuruldu. Logic Pro X 10.5 güncellemesi, Logic kullanmaya yeni başlayanlardan Grammy Ödüllü albümlerinin prodüksiyonunda kullanmış olanlara kadar tüm müzisyenlere ilham verecek zinde yeni araçlar sunuyor.

Mac’teki Live Loops bir uçtan bir uca Logic kullanıcıları hemen yeni özgürlük ve doğrusal olmayan yollarla müzik yapabilecekler. Loop’lar, örneklemeler ve kayıtlar yeni müzik ızgarasında düzenlenebilecek. Müzisyenler, bu ızgarada farklı aranjman fikirlerini çalarken benzer anda vakit çizelgesine kaydedebilecekler. Ardındaki, Logic’teki bütün profesyonel prodüksiyon özellikleri tamamen müzik parçalarını daha da olası olacak.

Remix FX, Live Loops’u heyecan verici elektronik efekt koleksiyonuyla geliştiriyor. Elektronik efekler arasında Bitcrusher, filtre, gater ve yineleyici gibi tek tek parçaların veya tüm şarkı miksinin üzerinde reel zamanlı çalınabilen efektler yer alıyor. Her iki nitelik de bedava Logic Remote uygulaması yoluyla daha da kuvvetli ayla geliyor. Logic Remote uygulaması, kullanıcıların Live Loops ve Remix FX üzerinde Multi-Touch kontrolü sağlayabilmek için iPhone ya da iPad’lerini Mac’leri ile eşleştirmelerine olasılık sağlıyor.

Sampler ise sektörün popüler standardı EXS24 eklentisini, kapsamı genişletilmiş ses şekillendirme denetimleriyle birlikte sunuyor.

Keza yeni güncellemeyle bilhassa hip-hop ve elektronik müzik prodüksiyonunda büyük neme sahip olan orijinal vuruşlar oluşturma daha hızlı hale geliyor. Bunun için yaratıcı araçlardan oluşan bir koleksiyon var.

Logic’te yeni bir düzenleyici olan Step Sequencer, olağan elektronik bateri meslek akışlarından ilham alan bir arayüz yoluyla davul vuruşları, bas tonları ve melodik parçalar programlamayı kolay ve eğlenceli ışık halkası getiriyor. Step Sequencer, modele dayalı müzik üretim stilini orijinal parçalar yaratmaya yönelik güçlü düzenleme araçlarıyla bir araya getiriyor. Böylece nota hızı, tekrar etme, geçit, atlama, oynatma yönü ve rastgele seçme gibi özellikler üzerinde ayrıntılı denetimler sunuyor.

Drum Synth, bundan böyle kullanıcılara ayrıntılarıyla yazılım kadar oluşturulmuş davul, trampet, tom ve perküsyon seslerini taşıyan geniş bir koleksiyon sunuyor.

Logic’te elektronik bateri setleri oluşturmaya yarayan Elektronik Bateri Tasarımcısı aracı, yeni sampling ve vuruş programlama meslek akışlarıyla entegre olacak şekilde geliştirildi. Her bir bateri tablası yeni Quick Sampler ve Drum Synth eklentilerini barındırabiliyor.

Ücretsiz bir asistan başvuru formu olan Logic Remote, kullanıcıların bir iPhone veya iPad’i Mac bilgisayarlarıyla eşleştirerek Logic özelliklerini ve enstrümanları Multi-Touch hareketleri yoluyla kontrol edebilmelerini ve çalabilmelerini sağlıyor.

Logic Pro X fiyatı

Logic Pro X 10.5 bugün bütün mevcut kullanıcılara bedava güncelleme olarak sunuluyor. Yeni müşteriler ise Mac App Store’dan 1349,99 TL karşılığında satın alabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.