DOLAR 32,5874
EURO 34,7793
ALTIN 2.506,64
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

19.08.2020
A+
A-

Gözün kırma kusurlarını düzeltmek için gözlüğe alternatif olarak üretilmiş, kornea ön yüzeyine takılan merceklere kontakt lens denilir. Hem arzu edilen göz rengini hem de güzel bakışlar edinebilmesi için sağlanan lens kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında bilgi veren Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, lens takarken hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Lens kullanımında uygulanması gereken kurallar ile ilgili bilgi veren Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, lens kullanımında dikkat edilmesi gereken kuralları şu şekilde sıraladı;

İLK OLARAK GÖZ DOKTORUNA GİDİN

Op. Dr. Adnan İpçioğlu, ‘Hayatınıza konfor sağlayan ve yaşam kalitesini yükselten lensler, doğru kullanılmadığında ciddi sorunlara yol açabilir. Lens almanız gerektiğine karar verdiğinizde, sadece kullandığınız gözlüğünüzün kaç numara olduğunu bilmek yetmemektedir. Lens kullanmaya başlamadan önce, korneanızda saklı olan ve ancak doktorunuzun çok özel cihazlar kullanarak öğrenebileceği, örneğin kornea eğriliği gibi başka değerleri de bilmenize ihtiyaç vardır. Lens almaya karar verdiyseniz öncelikle mutlaka doktorunuza gitmelisiniz. Bu aşamada sizin için sadece doğru lens ölçülerini değil, gözünüzde lens kullanmaya engel teşkil edecek bir durum ya da lensten önce tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlığın olup olmadığı, alanında uzman bir doktor tarafından tespit edilmelidir’ şeklinde konuştu.

LENS KULLANMAK ZARARLI MI?

Lens kullanma, doktor kontrolü ve önerisi olmadan gerçekleşirse göz sağlığı için zararlıdır. Fakat kullanım gerekliliği ve bakım konusunda göz doktorunuzun tavsiyelerine uyulduğunda lens kullanmanın göz sağlığına bir zararı bulunmamaktadır.

Lens kullanımında Op. Dr. Adnan İpçioğlu hijyen kurallarını açıkladı. İpçioğlu, ‘Hayatın her alanında her zaman hijyene dikkat etmek gerekir. Ancak gözünüze lens takarken buna daha fazla dikkat etmenizde fayda var. Aksi takdirde görüşünüzü düzeltmeye çalışırken, çeşitli göz hastalıklarına davetiye çıkarabilirsiniz. O nedenle lens takıp çıkarırken ellerin çok iyi yıkanması, lens solüsyonlarının vaktinde değiştirilmesi, başkasının lensinin deneme amacıyla da olsa takılmaması en önemli hijyen kuralları arasında yer alır. Kadınların dikkat etmesi gereken önemli bir hijyen konusu daha var; o da makyaj. Lensin olabildiğince temiz kalması için makyaj yapmadan önce takılması ve ancak makyaj temizlendikten sonra çıkarılması gerekmektedir’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Adnan İpçioğlu Lens kullanacak olan insanların dikkate almadığı altı hatayı şu şekilde sıraladı:

Doktor kontrolü ve reçetesi olmadan sadece göz numarasıyla lens almak. Hijyen kurallarını dikkate almamak. Lensi uyumadan önce çıkarmadan yatmak. Aylık lensleri 30 günden, günlük lensleri ise 24 saatten uzun süre kullanmak. Havuza, denize ve duşa lensle girmek. Gözde enfeksiyon varken lens kullanmaya devam etmek.

İLİşKİLİ HABERLER Göz Sağlığımızı İçin Neler Yapmalıyız?

Göz Sağlığımızı İçin Neler Yapmalıyız?

Lens Kullanmak Zararlı mı?

Lens Kullanmak Zararlı mı?

Gözlük Camlarını Dezenfekte Etmeyi Unutmayın

Gözlük Camlarını Dezenfekte Etmeyi Unutmayın

Göz Sağlığını Tehlikeye Sokuyor!

Göz Sağlığını Tehlikeye Sokuyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Lens Kullanan Ünlüler

Lens Kullanan Ünlüler

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.