DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Lenf Bezi Şişmesini Engellemenin Yolları

19.08.2020
A+
A-

Vücuda alınan zararlı maddeleri kendi süzgecinden geçirerek zararlıları dışarı atar yararlıları içire çeker. Lenf bezlerinin içerisinde ki hücre lenfosit antikordur. Lenfosit antikorlar vücudun aldığı mikropları etkisiz hale getirirler. Lenf bezleri her kişi de aynı çalışmamakla beraber bu lenf bezlerinin şişmesi durumu görülebilmektedir. Vücut için oldukça önemli olan ve lenf bezleri şişmesi nasıl geçer? Bunu öğrenmekte hayati önem taşımaktadır.

LENF BEZLERİ VÜCUDUN NERESİNDEDİR?

Lenf bezlerinin tüm vücuda yayıldığı bilinmekle beraber bazı bölgelerde çoğunluklu olarak bulunmaktadır. Bu bölgeler;

Çene ve Koltuk altlarında Boynun iki tarafında Deri altında gibi yerlerde çoğunlukla bulunmaktadır.

LENF BEZLERİNİN GÖREVİ NEDİR?

Vücudumuzun savaşçısı adeta koruma kalkanı görevi üstlenen Lenf bezleri, dışarıdan gelen mikroplara, virüslere karşı dirençli olmamızı sağlarlar. Özellikle yaşadığımız bu pandemi döneminde covid-19 salgınının bize öğrettiği virüse karşı vücut nasıl korunur artık herkes tarafından daha dikkatli bir şekilde araştırılmaya başlanmıştır. Lenf bezlerinin korunmasında bağışıklık sistemi önemli rol oynamaktadır, Kişi düzenli ve sağlıklı beslenme yaparak, bağışıklığı güçlendirici besinler tüketerek bir nevi lenf bezlerini ve lenf bezi şişmelerinin önüne geçmiş olacaktır. Kişi de görülen Lenf bezi şişmesi, bize vücutta bir bakteri, enfeksiyon olduğunun ya da başka bir sorunun habercisi niteliğindedir.

Lenf Bezlerinin Şişme Sebepleri;

Bir enfeksiyona bağlı sorunun habercisi olan bu şişme Kanser ve bağışıklık sistemi bozukluğunun da belirtisi olabilmektedir. Bununla beraber;

Soğuk algınlığı ve grip Tüberküloz Ağız içi yaraları Beze humması Kızamık Bademcik iltihabı Frengi Kulak iltihabı Diş eti iltihabı Aıds gibi hastalıklar da lenf bezi şişmesine neden olabilecek rahatsızlıklardan sayılabilir. Vücudun hangi bölgesinde enfeksiyon varsa o bölgede beze şeklinde ele gelebilen şişlikler oluşur bu şişlikler gözle de görülebilir boyutlardadır.

LENF BEZLERİ AĞRI YAPAR MI?

Lenf bezleri ağrı yapmakla beraber, tehlikeli bir sorunun da yaklaştığının habercisi olabilirler. Böyle ağrıların görülmesi ciddi bir tümör olabileceğinin de işareti olabilmektedir. Bazı durumlarda tedavi yöntemleri ile geçebilirken ileri boyutta oluşan şişme ve ağrılar kişinin ameliyat olmasına kadar götürebilir.

Kasık bölgesinde de lenf bezleri bulunur ve büyümeye bu bölgede sık rastlanır. Bu bölgede ki lenf bezi şişmesinin sebepleri arasında;

Bakteriyel hastalıklar Kasık bölgesinde yara, tahriş olması Kullanılan bazı ilaçlar Kasık bölgesinde tümör olması Cinsel bazı sorunlar sayılabilir.

LENF BEZİ ŞİŞMESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Bunun için bazı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Kişinin beslenmesine özellikle bağışıklık sistemine dikkat etmesi ile beraber hijyene önem verilmesi gerekir. Lenf bezi şişmelerinde genel olarak ilaç tedavisi uygulanır. Lenf bezlerinin içerisinde ki suyu boşaltarak orada ki şişliği indirme yöntemleri uygulanır. Böyle bir şikayeti olanların en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmesi gerekir.

İLİşKİLİ HABERLER Lenfödem Nedir? Neden Oluşur?

Lenfödem Nedir? Neden Oluşur?

Lenf Bezi Şişmesine Ne İyi Gelir?

Lenf Bezi Şişmesine Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER Bademcik İltihabına İyi Gelen 5 Doğal Yöntem

Bademcik İltihabına İyi Gelen 5 Doğal Yöntem

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.