DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Kuzey Kore macOS için fidye yazılımı geliştiriyor

14.10.2019
A+
A-

Kuzey Kore menşeili Lazarus hacker grubu geçmişte yaptığı saldırılar ile tanınır hale gelmişti. Bir süredir fidye yazılımları ile kripto para kazanan grubun şimdiki hedefi macOS kullanıcıları. Lazarus, çeşitli yöntemler ile macOS kullanıcılarına fidye yazılımı yükleyerek para kazanıyor.

JTM Ticaret adında sahte kripto para sitesi oluşturan hacker grubu, işlem yapılabilmesi için uygulama yazdı. Yazdıkları uygulama sayesinde kullanıcıların bilgisayarlarında istedikleri komutu çalışturabilen Lazarus, birçok macOS kullanıcısının bilgisayarına erişmeyi başardı. Mac güvenlik uzmanı Patrick Wardle, “Github üzerinden yayınladıkları yazılım sayesinde macOS kullanıcılarının bilgisayarlarını kontrol ediyorlar. İstedikleri kodu çalıştırabilmelerini sağlayan bir açık sayesinde fidye yazılımı yükleyerek kullanıcıların mağdur olmasına sebep oluyorlar.” dedi.

Saldırılar daha yakından incelendiğinde bunun ilk kez yapılmadığını belirten siber güvenlik uzmanları, hacker grubunun daha önce de benzer saldırılar ile dünyada ses getirdiğini söyledi. Apple kullanıcılarının bu konuda daha dikkatli olmasını ve bilmediği kaynaklardan herhangi bir uygulama indirmemesi gerektiğini belirten güvenlik uzmanları, hacker grubu kullandıkları yöntemleri değiştirerek benzer saldırılara devam edebilir dedi.

Geçtiğimiz yıl aynı hacker grubu Celas adını verdikleri sahte e-ticaret sitesi kurmuştu. KasperSky tarafından tespit edilen bu site üzerinden e-posta gönderilerek kullanıcıların fidye yazılımı kurması sağlanıyor. Grubun yaptığı işler dolayısıyla geçen yıl dünya üzerindeki en çok para kazanan hacker gruplarından biri olan Lazarus, bu yılı benzer şekilde kapatmakta kararlı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.