Kuzey Afganistan Depremi: Can Kaybı ve Enerji Hatlarında Hasar Bildirimi
Kuzey Afganistan depremi: can kaybı, enerji hatlarında hasar ve güncel gelişmeler. Olayın etkileri ve enerji altyapısındaki riskler hızlı özet
Afganistan’ın kuzeyinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem, çeşitli kentleri etkisi altına alırken yetkililer can kaybı ve yaralı sayılarının yanı sıra elektrik iletiminde de hasarların oluştuğunu açıkladı. Depremin merkez üssünün Samangan vilayeti olduğu kaydedildi.
Afgan Kızılayı ve ABD merkezli X’in sosyal medya hesabından paylaşılan bilgilere göre depremde 19 kişi hayatını kaybetti; 320 kişi ise yaralandı. DABS adlı elektrik kurumu, Naibabad–Samangan ve Hulm–Pul-i Humri arasındaki hatlarda hasar tespit edildiğini belirtti ve kesintinin giderilmesi için çalışıldığını ifade etti.
Ekipler, başkent Kabil başta olmak üzere Bağlan, Pervan, Pencşir, Kapisa, Logar, Paktiya, Gazni ve Meydan Vardak şehirlerinde elektrik iletimini yeniden sağlamak amacıyla yoğun gayret gösteriyor.
USGS verilerine göre dün Belh vilayeti Hulm bölgesinde yerkabuğunun 10 kilometre derinliğinde deprem kaydedildi. Ayrıca Afganistan’ın doğusundaki sınır bölgesinde 31 Ağustos gecesi gerçekleşen 6 büyüklüğündeki depremde 2.205 can kaybı ve 3.640 yaralanma bildirilmişti. 2 Eylül’de Celalabad’ın 34 kilometre kuzeydoğusunda 5,2 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.
Kaynaklar: AA / Aynur Şeyma Asan – Güncel Kaynak: Haberler.com