DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kütahya Şehir Hastanesi’nde ‘Dünya Emzirme Haftası’ Etkinliği

Kütahya Şehir Hastanesi’nde Dünya Emzirme Haftası etkinliği, anne ve bebek sağlığını destekleyen farkındalık programlarıyla kutlandı.

05.08.2025
A+
A-

Kütahya Şehir Hastanesi, toplumda emzirmenin önemine dikkat çekmek ve anne-çocuk sağlığını desteklemek amacıyla düzenlediği çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratmaya devam ediyor. Bu kapsamda, emzirme konusunda bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarını güçlendirmek adına özel stantlar kuruldu. Ayrıca, hastanedeki uzman ekipler tarafından düzenlenen bilgilendirici oturumlar ve interaktif etkinlikler ile anne adayları ve aileleri bilgilendirildi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Yıldız, yaptığı açıklamada, “Emzirmenin hem bebek hem de anne sağlığı açısından vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu vurguluyoruz. Amacımız, toplumda emzirmenin doğal ve sağlıklı bir seçenek olduğuna dair farkındalık oluşturarak, anne ve bebeklerin bu süreçte gerekli desteği almasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı. Yıldız, ayrıca, hastane olarak gebelik öncesinden başlayıp, doğum ve sonrasına kadar sürdürülen eğitim ve destek programlarının önemine değindi.

Hastane yönetimi, emzirme ve anne sağlığı konusunda tüm çalışmaların uzman ekipler tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirterek, özellikle anne ve çocukların konforu ve sağlığı için çeşitli imkanlar sağlandığını dile getirdi. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevil Akgün, hastanede bulunan “güvenli ve konforlu” emzirme odalarının yanı sıra, personel ve ziyaretçiler için yeni açılan emzirme alanlarının, anne ve bebeklerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandığını vurguladı. Akgün, “Amacımız, hastanemizde emzirme sürecini kolaylaştırmak ve anne ile bebeğin bu özel anlarını huzur içinde geçirmelerini sağlamaktır” diye ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.