DOLAR 32,5560
EURO 34,8671
ALTIN 2.427,11
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

‘Kürk Mantolu Madonna’yı Mert Fırat’tan dinlemek ister misiniz?

18.08.2018
A+
A-

Storytel
Trafikte tercih ediliyor

‘Kürk Mantolu Madonna’yı Mert Fırat’tan dinlemek ister misiniz

Bünyesinde 400’den fazla Türkçe sesli kitap, 25 bin İngilizce sesli kitap ve 15 bin İngilizce e-kitap bulunduruyor. Aylık abonelik karşılığında platforma üye olan kullanıcılar, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak kitaplara ulaşabiliyor, kaldığı yere ayraç koyabiliyor ya da not ekleyebiliyor. Kitapları seslendirenler arasında Mert Fırat’tan Gülse Birsel’e, Tilbe Saran’dan Ezel Akay’a tiyatro ve sinema dünyasından tecrübeli isimler yer alıyor. Storytel Türkiye Müdürü Berk İmamoğlu, sesli kitapların özellikle trafikte geçen zamanı değerli kılmak üzere tercih edildiğini söylüyor.

Seslenen Kitap
Tek tek satın alıyorsunuz

‘Kürk Mantolu Madonna’yı Mert Fırat’tan dinlemek ister misiniz

Türkiye’nin ilk sesli kitap projelerinden… 2014 yılında faaliyete girdi, üç yıl sonra Storytel tarafından satın alındı fakat mevcut içeriğiyle varlığını sürdürmeye devam ediyor. Seslenen Kitap’Ta aylık abonelik değil, tek tek sesli kitap satın alma sistemi bulunuyor.

Masal Kitaplığı
Sadece çocuklar için

‘Kürk Mantolu Madonna’yı Mert Fırat’tan dinlemek ister misiniz

class=’cf’>

Henüz çok yeni bir uygulama. Sadece çocuklara özel içerikler barındırıyor. Şimdilik 80’i aşkın masal kitabıyla hizmet veren uygulamada iki sesli kitabın ücreti 1 lira 29 kuruş. ‘Parmak Çocuk’tan ‘Güliver’in Seyahatleri’ne, ‘Kurşun Asker’den ‘Arı Maya’ya klasik çocuk masallarına yer veren uygulamada birçok masalı İngilizce dinlemek mümkün.

Telefon Kütüphanesi
Görme engellilere özel

‘Kürk Mantolu Madonna’yı Mert Fırat’tan dinlemek ister misiniz

Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engelliler için geliştirilen uygulama roman, şiir, kişisel gelişim, gezi gibi birçok türde 1000’i aşkın kitaba ücretsiz erişim sağlıyor. Sosyal sorumluluk projesi olan Telefon Kütüphanesi’ne gönüllü okuyucu olarak katkı vermek de mümkün.

İlber Ortaylı’dan ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’, Yuval Noah Harari’den ‘Sapiens’ ve ‘Homo Deus’

Dünyada dijital yayıncılık endüstrisinde en hızlı büyüyen içerik türü olarak kabul ediliyor.
Audio Publishers Association (APA) verilerine göre 2016’dan 2017’ye sesli kitap piyasasının toplam büyüklüğünün 2.1 milyar dolardan 2.5 milyar dolara çıktı. Ayrıca APA verileri 2017 yılında Amerika’da toplumun yüzde 26’sının son 12 ayda en azından bir sesli kitap dinlediğini ortaya koyuyor.
Türkiye’de Avrupa ve Amerika’ya göre geç olsa da 2014 yılında kurulan Seslenen Kitap; sosyal sorumluluk veya amatör hobi projeleri dışında profesyonel anlamda sesli kitapları Türkiye toplumuyla buluşturan ilk girişim oldu.
Seslenen Kitap uygulaması, 2014 sonundan 2018’e kadar 550 bin tekil kullanıcı tarafından indirildi.
APA’nın yaptığı araştırmalara göre sesli kitap dinleyicilerinin yüzde 48’i 35 yaş altı gençler.
Storytel’in en çok okunanlar listesinde İlber Ortaylı’dan ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’, Yuval Noah Harari’den ‘Sapiens’ ve ‘Homo Deus’, Mark Manson’dan ‘Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı’ ilk sıralarda yer alıyor.
Her daim çok ilgi gören kitaplar arasında Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’sı ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ başı çekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.