DOLAR 32,3425
EURO 34,8475
ALTIN 2.378,29
BIST 10.262,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Cildinize zarar verebilecek 7 cilt bakım ürünü

11.11.2020
A+
A-

Sert peelingler ABONE OL

Sert peelingler

Sık sık peeling uygulamak cildinize zarar verebilir. Aşındırıcı ovalamalar cildin dış tabakasını kaldırır ve onu çevreden koruyan bariyere zarar verir.

Peeling yaptıktan sonra cildiniz geçici olarak daha yağsız hissedebilir. Ancak daha sonra kuruluğu telafi etmek için daha fazla yağ üretecektir. Bu da akne ve sivilcelere yol açacaktır.

2. Bazı akne tedavileri

2. Bazı akne tedavileri

Topikal akne tedavileri cildinizin kuru ve tahriş olmasına neden olabilir. Bu semptomlar genellikle geçici olsa da, cildiniz yine de egzama geliştirebilir; hatta soyulabilir veya yanabilir.

Bazı oral akne ilaçlarının daha ciddi yan etkileri olabilir. Örneğin antibiyotikler mide bulandırabilir veya başınızı döndürebilir.

3. Gua sha taşları

3. Gua sha taşları

Cildinize gua sha taşları ile masaj yapmanın kan dolaşımını iyileştirmek ve boyun ağrısını azaltmak gibi birçok faydası vardır. Ancak bu yöntem cildinizi bir masaj aletiyle ovalamayı içerdiğinden, cildinizin yüzeyine yakın minik kan damarlarının patlamasına neden olabilir. Bunun sonuncunda morarma ve küçük kanamalar görülebilir.

4. Kuru fırça

4. Kuru fırça

Kuru fırçalama, cildi soymak için harikadır, ancak herkes için olmayabilir. Hassas cildi tahriş edebilir veya aşırı kuru hissetmesine neden olabilir. Egzama ve sedef hastalığı olanlar dahil iltihaplı cilde sahip kişiler, enfeksiyona yol açabileceğinden kuru fırça uygulamalarından kaçınmalıdır.

5. Alkollü bezler

5. Alkollü bezler

Yüzünüzü alkollü bezlerle silmek, cilde mat bir his bıraktığı için temizlik gibi gelebilir. Fakat gerçekte cildinizin çok ihtiyaç duyduğu yağları uzaklaştırır, sebum üretimini tetikler ve aknenizi daha da kötüleştirir.

6. Kimyasal eksfoliantlar

6. Kimyasal eksfoliantlar

Haftada birden fazla kimyasal eksfoliya edici kullanıyorsanız, cildinizi kaplayan doğal yağların koruyucu tabakasına zarar veriyor olabilirsiniz.

Zararlı içerikli ürünler kullanmak iltihaplanma ve alevlenmelere neden olabilir. Kimyasal eksfoliantlardaki sert bileşenler cildin çok fazla katmanını temizleyerek size kırmızı ve tahriş olmuş bir cilt bırakabilir.

7. Siyah nokta bantları

7. Siyah nokta bantları

Siyah nokta bantları, gözenekleri tamamen sebum ve ölü deri hücrelerinden temizleyerek siyah noktaları ve daha fazlasını giderebilir. Gözeneklerin içindeki bu bileşenlerin, ciltte sağlıklı bir yağ dengesini sürdürmesi amaçlandığından bunların tamamen ciltten ayrılması gözenekleriniz tahriş edici kir ve yağa maruz kalabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.