DOLAR 32,2437
EURO 34,7605
ALTIN 2.414,70
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

İdeal ilişkilere sahip olmak için öneriler

26.02.2021
A+
A-

ABONE OL

Koronavirüs salgınının ilk aylarında Avustralya’daki New South Wales Üniversitesi’nden, kimya profesörü Pall Thordarson’ın The Guardian gazetesi için yazdığı makalede sabunun gücünü nereden aldığı açıkça ortaya koydu. Thordarson, yazısında virüsü bir arada tutan bağın yağlardan oluştuğunu ve sabunun da yağ zarlarını çözerek virüsün iskambil kağıtlarından yapılmış evler gibi dağıldığını anlattı ve tüm dünya sabunlar ile dezenfektanlara yönünü çevirerek sıklıkla kullanmaya başladı.

Sabun ya da dezenfektan kullanmak virüsten korunmak için oldukça etkili bir yol ancak ellerin yağ dengesinin bozulması sonucu kuruması, çatlaması ve hatta egzama gibi hastalıklara maruz kalması gibi sonuçları da var.

Bu sorunlardan korunmak için ise Aromaterapist Derya Acar’a göre binlerce yıllık geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağı sabunları cildi kurutmak ve zarar vermek bir yana cildi nemlendiriyor ve gençleştiriyor ve en güvenli yolu sunuyor.

Kastil sabunları geleneksel olarak zeytinyağından üretilen, toksik olmayan, biyolojik olarak parçalanabilen bir sabun. Derya Acar kastil sabunu hakkında bilgi verirken, “Tarihte ilk kez, güzellik ve bakımına gösterdiği titizlikle tanınan Kleopatra’nın emriyle üretildiği düşünülmekte. Önceleri Halep civarında üretilen bu sabun Haçlı Seferleri ile birlikte Avrupa’ya ulaştıktan sonra İspanya’nın Kastilya bölgesinde zeytinyağı ile üretilmeye başlandı ve günümüzde kullanılan adını kazandı” dedi.

Kastil sabunu neden cilt dostu

Kastil sabunu neden cilt dostu?

Zeytinyağı, tekli doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin. Bu yüzden de epidermisteki nemin yenilenmesine yardımcı oluyor. Cildin nefes almasını sağlarken ölü deri hücrelerinin doğal olarak atılmasını destekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.