DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Kumaş Maske Çift Yönlü Koruyor

18.11.2020
A+
A-

Koronavirüs salgınının tüm dünyada etkisi devam ederken, çeşitli tedbirler alınıyor ve araştırmalara her gün yenisi ekleniyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Kovid-19 için kullanılan kumaş maskelerin, Kovid-19’a karşı çift yönlü koruma sağladığının tespit edildiğini duyurdu. 

LiveScience’ta yer alan habere göre, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), yeni tip koronavirüs kılavuzunda kumaş maskeler hakkında güncelleme yaptı. Kılavuzda yer alan bilgilere göre, kumaş maskelerde ‘filtreleme’ özelliği olduğu ve havada bulunan enfeksiyona neden olabilecek potansiyeldeki damlacıkları filtreleyerek kişiye koruma sağladığı ifade aktarıldı.

CDC, kumaş maskelerde bulunan filtreleme özelliğinin, bu konuda gerçekleştirilen çalışmalar tarafından desteklediğinin altını çizdi. Birçok çalışmada, kumaş maske takanların ve çevresindekilerin korunduğunun tespit edildiğini belirten CDC, USS Theodore Roosevelt uçak gemisinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında, kumaş maskelerin enfeksiyondan yüzde 70 oranda koruduğu bulgusunun elde edildiğini belirtti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri aynı zamanda sık dokuması olan kumaşlarla veya birkaç kat kumaş kullanılarak gerçekleştirilen maskelerin, tek katlı ve seyrek dokunan kumaşlarla üretilen maskelerden daha koruyucu etkisi olduğunu aktardı. 

CDC’nin önceden yayınladığı yönergede kumaş maskelerin, kişileri Kovid-19 olanlardan koruduğu kayıt edilmişti.

İLİşKİLİ HABERLER Maskeler İçin Ezberleri Bozan İddia: 10 Kez Yıkanabilir

Maskeler İçin Ezberleri Bozan İddia: 10 Kez Yıkanabilir

Kovid-19'da Gizli Gen Ortaya Çıktı

Kovid-19’da Gizli Gen Ortaya Çıktı

Türkiye'deki Koronavirüs Aşısından Müjde!

Türkiye’deki Koronavirüs Aşısından Müjde!

Koronavirüsü Yenen Hugh Grant Yaşadıklarını Anlattı

Koronavirüsü Yenen Hugh Grant Yaşadıklarını Anlattı

İLİşKİLİ GALERİLER Grip Hakkında Ortaya Atılan Hurafeler

Grip Hakkında Ortaya Atılan Hurafeler

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Kolombiya'da Kovid-19'dan Korunmak İçin Kask Üretildi

Kolombiya’da Kovid-19’dan Korunmak İçin Kask Üretildi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.