DOLAR 32,2260
EURO 34,7812
ALTIN 2.454,48
BIST 10.314,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Kulak Ağrısı

17.08.2020
A+
A-

Kulak ağrısı çocuklarda olabileceği gibi aynı zamanda yetişkinlerde de gözlenebilmektedir. Zonklama, batma, yanma, çınlama gibi çeşitli kişiyi rahatsız eden, ağrılar yer alabilmektedir.

KULAK AĞRISI NEDİR?

Kulağın ağrıma çeşitlerine göre ya da kişide oluşturduğu rahatsızlığa göre farklı sağlık problemleri oluşmaktadır. Kulak ağrısı gün içerisinde bir anda oluşabileceği gibi aynı zamanda yavaş yavaş ağrısının artmaya başlamasıyla da gerçekleşebilen bir ağrı türüdür. Kulak ağrısı gerek dışında gerek içinde olmak üzere farklı bölümlerine göre şikâyeti gözlenebilmektedir.

KULAK AĞRISI NASIL OLUŞUR?

Kulak ağrısı çoğunlukla 2 sebeple oluşmaktadır. Bunlardan bir tanesi basınç değişimi diğeri ise kulak içinde biriken kirlerden oluşan ağrılardır. Basınç değişimi uçakla yapılan bir yolculuk sonucunda, uçağın yükselmesi ile birlikte alınan basınçla birlikte kulakta oluşan bir ağrıdır. Bu bazılarında geçici bir süre olarak olsa da bazılarında barotravma olarak ortaya çıkmaktadır. Yetişkinlerde ve çocuklarda bir süre basınç hissedilmesine sebep olan ağrı kimilerine göre ise orta kulakta, ortak kulak ile dışarıdan gelen basıncın birbirinin dengelemesi ağrısıdır. Basıncın kulağa gelmesi ile kulak orta kanalında bulunan östaki borusu tıkanır, tıkandıktan sonra kulak içerisinde basınç gerçekleşemez ve bu da kişide rahatsızlık oluşturulur. Sakız çiğneme, balon patlatma, yutkunma gibi çeşitli halk arasında uygulanan yöntemler vardır. Bu durum bebeklerde oluşuyorsa eğer bebeklerde emmelerini gerçekleştirerek rahatlamaları sağlanır. Diğer bir sebep ise kulak içinde biriken kirden dolayıdır. Kulak içinde biriken kir kulakta salgı salgılamaya başlar ve bu şekilde birikerek kulak da tıkama yapar. Çeşitli damlalar damlatılarak kulak yolunda temizleme sağlanabilir. Ancak doktor kontrolünde yapılması önerilmektedir. Diğer sebepler arasında kulağın içinde bulunan kulak içine kişi tarafından sivri, delici maddelerin sokulması ile birlikte oluşan ağrılardır. Boğaz enfeksiyonları ile gerçekleşen kulak ağrıları ise kulakta kanamaya sebep olabilir. Sinüs enfeksiyonları ile gerçekleşen ağrılarda ise boğaz enfeksiyonları ile birlikte aynı zamanda yine aynı şekilde kulak kanamasına sebep olan ağrılardandır.

KULAK AĞRISI NASIL GEÇER?

Kulak ağrısı nasıl geçer, kulak içerisinde bulunan orta kulakta oluşan ağrılar doktor kontrolünde iki ya da üç gün içerisinde geçmektedir. Ancak kulak ağrısında şiddetli bir ağrı var ise ev ortamında çeşitli uygulamalar yapılarak ağrı dindirilebilir. Ev ortamında kulağı ağrı kesiciler dışında aynı zamanda soğan ısıtılarak suyu çıkartılır ve kulak yoluna bir iki damla damlatılabilir ya da bir sarımsak tutam yağı ile birlikte pişirilerek ardından soğumasından sonra yine kulağa bir iki damla damlatılabilir. Kulakta ağrı olduğu zaman ısı uygulandığında ve ısı ile birlikte kulağı masaj yapılması ile birlikte de ağrı inecektir. Ancak ağrı şiddetinde artma var ise ya da bu ağrı çocuklarda görülmüş ise belirtisine göre doktora başvurulmalıdır. Ağrı şiddeti ile birlikte aynı zamanda çınlama, duyma da zorluk, kulakta akıntı gibi çeşitli sebepleri gösteriyorsa kulak burun boğaz doktoruna başvurulmalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Çocuklarda Kulak Ağrısı Ne İyi Gelir?

Çocuklarda Kulak Ağrısı Ne İyi Gelir?

Çocuklarda Kulak Ağrısı Nasıl Geçer ?

Çocuklarda Kulak Ağrısı Nasıl Geçer ?

İLİşKİLİ GALERİLER Kulak Ağrısını Geçiren Doğal Yöntem! İhtiyacınız Olan İki Malzeme...

Kulak Ağrısını Geçiren Doğal Yöntem! İhtiyacınız Olan İki Malzeme…

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.