DOLAR 32,3984
EURO 35,0370
ALTIN 2.322,52
BIST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Kronik Hastalıklar Hangileri? Tansiyon, Diyabet, Böbrek Hastalığı Kronik Hastalık mı?

25.03.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 65 yaş üstü olan kişilerin ve kronik rahatsızlığa sahip olanların sokağa çıkması yasaklandı. Coronavirüsü en çok yaşlıları ve kronik rahatsızlığı olan kişileri etkiliyor. Bu nedenle alınan önlemler en üst seviyeye çıkarılarak risk grubunda bulunan vatandaşlarımız için bu uygulamaya başvuruldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kronik hastalığı bulunan sigortalıların sağlık raporları ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli sayılacağını bildirdi. Peki, kronik hastalık nedir?

KRONİK HASTALIK NEDİR?

Kronik ya da süreğen hastalık, kişilerin doğuştan veya sonradan sahip oldukları uzun süre devam eden hastalıklardır. Kronik hastalıklar genel olarak, çok çeşitli risk faktörleri içeren, nedenleri belli olmayan, çok uzun gizli dönemleri ve uzamış hastalık dönemleri olan hastalıklardır.

KRONİK HASTALIKLARIN ÖZELLİKLERİ

Genel olarak orta yaşlarda başlar ve ömür boyu sürer. Zaman zaman iyileşme gösterse de tekrarlayabilir. Risk faktörleriyle karşılaşma ile hastalığın ortaya çıkması arasında geçen süre çok uzun olabilir. Hastanın periyodik olarak tıbbi bakımları yapılmalıdır. Ekonomik gücü olumsuz etkiler.

EN SIK KARŞILAŞILAN KRONİK HASTALIKLAR ŞUNLARDIR:

Kalp – Damar Hastalıkları Solunum Yolu Hastalıkları Mide-Bağırsak Hastalıkları Nörolojik Hastalar Psikiyatrik Hastalıkla Kas Hastalıkları Şeker Hastalığı Endokrin Hastalıkları Kadın Hastalıkları Kanser Romatizmal Hastalıklar Cilt Hastalıklar Göz Hastalıkları Kulak Hastalıkları Böbrek Hastalıkları

İLİşKİLİ HABERLER Sigara Ve Kötü Madde İçen Gençlerde Kalp Damar Sorunları 17 Yaşından Önce Beliriyor

Sigara Ve Kötü Madde İçen Gençlerde Kalp Damar Sorunları 17 Yaşından Önce Beliriyor

Bunlar Böbrek Hastalığının Belirtisi

Bunlar Böbrek Hastalığının Belirtisi

Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kolon Kanseri Nedir? Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir? Kolon Kanseri Nasıl Tedavi Edilir?

Kolon Kanseri Nedir? Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir? Kolon Kanseri Nasıl Tedavi Edilir?

İLİşKİLİ GALERİLER Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

Böbreklerin Çalışmasına Yardımcı Besinler

Böbreklerin Çalışmasına Yardımcı Besinler

Hafızayı Güçlendiren 5 Besin

Hafızayı Güçlendiren 5 Besin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.