DOLAR 32,4979
EURO 34,9774
ALTIN 2.431,80
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Covid-19 Konusunda Bilimsel Araştırma Çalışmaları

12.06.2020
A+
A-

Covid-19 konusunda bilimsel araştırma çalışmaları incelendiği vakit bu konuda aydınlatılmaya muhtaç birçok noktanın olduğunu siz de görebilirsiniz. Covid 19 salgını ile alakalı tüm gelişmeleri sizin için derledik ve bir araya getirdik. Bu konuda dikkate alınması gereken teferruat haberimizde!

Salgının Açılış Evresi ile Alakalı Detaylar Nelerdir?

Covid-19 konusunda bilimsel araştırma çalışmaları kapsamında açılış ile alakalı şu hususların farkında olan olmanız gerekiyor;

Salgının açılış noktası Çin Irk Cumhuriyeti olmuştur. Wuhan adlı kentte barbar hayvan pazarından çıktığı tahmin edilmektedir. Bu alanda global gezi hareketliliğinin oldukça yoğun olduğu döneme eşit gelmesi ve Çin’in bunun salgın hastalık olduğunu dile getirme konusunda geç tanımlama yapması sebebi ile yayılımın varsayım edilenden fazla daha hızlı ve vurucu olduğunun da belirtilmesi gerekiyor. Sağlıklı ve sorunsuz bir sürecin başlayabilmesi için ülkelerin bütün önlemleri alarak olgu sayılarının sıfırlanmasını beklemesi gerekiyor. Lakin uzmanlar evlere kapanmanın belirli bir noktadan daha sonra faydalı olmayacağını ve eninde sonunda sosyal hayatın her yerde başlayacağını belirtmektedir. Bu alanda belli başlı dikkat edilmesi gereken konu ise muhakkak şahısların virüs ile yaşamayı öğrenmesidir. Sosyal mesafeye uyarı ederek ve temastan kaçınarak hijyen kurallarına uyarak normalleşme sürecinin en sorunsuz şekilde atlatılması hedefleniyor.

Başlangıç noktasının Çin olması vesilesi ile büyük ekonomik kayıplara uğrayan ülkelerin Çin Hal Cumhuriyeti’ne dava açacağı yönünde de direktifler bulunuyor. Bilhassa Almanya’nın bu konuda büyük araştırmalara giriştiği ve hazırlık içerisinde olduğu da dile getirilmelidir.

Nasıl Bulaşıyor?

Bu hastalığın partikül yolu ile bulaştığı ispatlanmıştır. Olabildiğince mesafenin korunması ve bununla beraber maske takılması da süreç içerisinde net şekilde göz önünde bulundurulması gereken detaylardan bir parça başına olacaktır. Bu alanda ayrıca sosyal mesafeye uyarı etme hem de dosdoğru N95 ya da cerrahi maskeleri uygulamak, kalabalık ortamlardan sakınmak sizin iiçiin olağanüstü bir seçenek olacaktır.

Idareli Etkiler Ne Yöndedir?

Covid-19 konusunda bilimsel araştırma çalışmaları kapsamında bundan başka idareli ebat bulunuyor. Bu ekonomik boyut dahilinde şahısların ülke ekonomilerinin ne derece yıkıma uğradığını bakmak için işsizlik rakamlarına bakması yeterli olacaktır. Hesaplı etkiler ile alakalı olarak Fransa gibi bir ülkenin deha son senelerin en yüksek işsizlik rakamlarını gördüğünü siz de fark edebilirsiniz.

Bu alanda en net şekilde negatif etkilenen kesimin kuytu gelirli kesim olduğunun da bildirilmesi gerekiyor. Hesaplı etkilerin yurttaş üzerinde daha eksik hissedilmesi için destek paketleri oluşturulmuştur. Bu işini kaybeden dar gelirli vatandaşlara 2 kere olmak üzere 1000er lira ödeme yapılması ile ilk adım atılmıştır. Yalnızca nakit değil bununla beraber ayni destek da yapılmaktadır. Devletin istihdam alanlarını artmak için büyük uğraş sarf ettiği de görülüyor. Bu alanda idareli etkilerin en düşük seviyede hissedilmesi için tasarruf ve yatırım tedbirleri alınmaya devam ediliyor.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.