DOLAR 32,3342
EURO 35,1132
ALTIN 2.308,92
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Hollanda’dan AstraZeneca Aşısına Dair Yeni Hamle!

16.03.2021
A+
A-

Avrupa Birliği ülkelerinin AstraZeneca şirketi tarafından üretilen koronavirüs aşısına yönelik kısıtlamaları devam ediyor.

İngiltere’nin Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına karşı alarm durumu devam ediyor. Son 3 günde Avrupa genelinde AstraZenaca aşısı olan 22 kişide kanda pıhtılaşma görülmesinin ardından Avrupa Birliği, AstraZeneca’nın aşısını incelemeye aldı. İtalya, Avusturya, Norveç, Danimarka, Estonya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, İzlanda ve Bulgaristan aşılamayı askıya almıştı. Son olarak Hollanda da Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca’nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının kullanımını geçici olarak durdurduğu duyurdu. 

AŞI İNCELEMEYE ALINACAK 

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hollanda İlaç Dairesi’nin (CBG),yeni bilgilere dayanarak, tedbir amaçlı ve daha fazla araştırılmak üzere AstraZeneca aşısının kullanımının geçici olarak durdurulmasını tavsiye ettiği belirtildi. 

Açıklamada, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge’nin bu tavsiyeye uyacağı ve koronavirüs aşısının kullanımının geçici olarak 28 Mart’a kadar durdurulacağı aktarıldı. AstraZeneca aşısı ile aşılama randevularının ise iptal edileceği vurgulandı. 

Bu hafta sonu yeni bilgiler edinildiği, Danimarka ve Norveç’ten olası yan etkilere ilişkin altı yeni rapor alındığı bilgisi paylaşıldı. 

Daha önce İrlanda, Norveç, Danimarka, İzlanda, Romanya, İtalya ve Bulgaristan bu aşının kullanımını geçici olarak durdurmuştu. 

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı ülkelerin, Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldığının farkında olduklarını, bu aşıya ilişkin incelemelerinin sürdüğünü kaydetmişti. DSÖ Sözcüsü Margaret Harris de ‘AstraZeneca, kullanılan diğer aşılar gibi mükemmel bir aşıdır. Kullanılmaması için hiçbir neden yok. Ölümlerle ilgili verileri inceledik. Bugüne kadar aşılamadan kaynaklandığı kanıtlanmış bir ölüm olmadı.’ açıklamalarını yapmıştı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.