DOLAR 32,2905
EURO 35,0372
ALTIN 2.478,21
BIST 10.563,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Kripto Piyasasında Son Durum: Bitcoin ve Altcoin Projelerindeki Düşüş

Bitcoin ve altcoin projelerindeki düşüş, kripto piyasasında son durumu gösteriyor. En güncel analizler ve haberler burada!

02.04.2024
A+
A-

Kripto para piyasası son 24 saat içinde keskin bir düzeltmeye tanık oldu ve büyük altcoin projeleri önemli kayıplar yaşadı. Sektörün öncüsü Bitcoin (BTC) değerinin %5’ini kaybederek bir önceki haftanın kazançlarını tersine çevirdi. Bu satış baskısı, Bitcoin’in düşüşünü yansıtan Ethereum (ETH), Cardano’nun ADA’sı ve BNB Chain’in BNB’si de dahil olmak üzere diğer önde gelen altcoinlere de sıçradı.

Bitcoin ve Altcoin Projelerinde Büyük Düşüş

Bitcoin ve Altcoin Projelerinde Büyük Düşüş

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitcoin, güne kırmızı tarafta başladı. Coin, 70 bin dolar seviyelerinden 66 bin dolara geriledi. Bu düşüş, altcoin projelerini de etkiledi. Aşağı yönlü spiral iki temel faktöre bağlanabilir: yeniden canlanan ABD doları ve uzun vadeli yatırımcılar arasındaki sarsıntı.

Doların başlıca para birimlerinden oluşan bir sepet karşısındaki gücünün bir ölçüsü olan dolar endeksi yaklaşık beş ayın en yüksek seviyesine ulaşarak kripto para birimleri gibi daha riskli varlıklara yönelik hevesi azalttı.

BTC’yi Uzun Süredir Elinde Tutulanlar, Varlıklarını Satıyor

BTC’yi Uzun Süredir Elinde Tutulanlar, Varlıklarını Satıyor

Bitfinex’teki analistler bu eğilimin yakın gelecekte de devam edebileceğine inanıyor. Uzun Vadeli Elde Tutanlar (LTH’ler) olarak da bilinen uzun vadeli yatırımcılar varlıklarını elden çıkarmaya devam ettikçe, bitcoin’in önümüzdeki haftalarda yatay seyredeceğini tahmin ediyorlar.

Piyasa Duyarlılığı Olumsuz Tarafta

Piyasa Duyarlılığı Olumsuz Tarafta

Kripto piyasasının iç dinamiklerinin ötesinde, daha geniş piyasa duyarlılığı da bir rol oynuyor gibi görünüyor. FxPro Kıdemli Piyasa Analisti Alex Kuptsikevich, Bitcoin’in 71.000 dolar seviyesinde karşılaştığı direnci vurguladı. Bu direnci, Nasdaq 100 endeksindeki “aşağı yönlü eğilime” dikkat çekerek, geleneksel piyasalardaki genel riskten kaçınma eğilimine bağladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.