DOLAR 32,2412
EURO 34,8026
ALTIN 2.439,70
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Kripto Para Piyasasında Hafta Sonu Hareketlilikleri

Kripto para piyasasında hafta sonu hareketlilikleri ve fiyat değişimleri ile ilgili güncel analiz ve yorumları bulabileceğiniz içeriğe hoş geldiniz.

15.04.2024
A+
A-

Kripto para piyasası hafta sonu iki farklı kripto hikayesine tanıklık etti. Bitcoin (BTC) hakimiyeti üç yılın en yüksek seviyesine çıkarken, altcoinler çoğunlukla değer kaybetti. Verilere göre, 2024 yılının başından bu yana RNDR coin dahil 6 altcoin, Bitcoin’e göre daha iyi performans sergiledi.

Yılın En İyi Performans Gösteren Kriptoları

Yılın En İyi Performans Gösteren Kriptoları

Bu yıl şimdiye kadar sadece birkaç alternatif kripto para, Bitcoin’den daha iyi performans göstermeyi başardı. Dogecoin (DOGE) liderliğini sürdürüyor ve %77’lik bir artışla yatırımcılarına kazanç sağlıyor. Diğer başarılı performans gösteren kriptolar arasında Shiba Inu (SHIB), Stacks (STX), BNB (BNB), Mantle (MNT) ve RNDR bulunuyor.

Bitcoin ve Kripto Para Piyasasının Genel Durumu

Bitcoin ve Kripto Para Piyasasının Genel Durumu

Bitcoin’in 1 Ocak’tan bu yana gösterdiği %54’lük artış dikkat çekici. Analistler, bu artışı kurumsal yatırımlardaki artışa bağlıyor. Ayrıca, ABD’de onaylanan 10 adet Bitcoin ETF’sinin toplamda 12 milyar doların üzerinde gelir elde ettiği belirtiliyor. Bitcoin hakimiyetinin artmasıyla birlikte altcoinlerde düşüş yaşandığı görülüyor.

Bitcoin’in toparlanmasıyla birlikte altcoinlerin geride kaldığı gözlemlenirken, özellikle Aptos (APT) ve Uniswap (UNI) gibi kriptolar %30’un üzerinde değer kaybı yaşadı. Analistler, bu düşüşün ABD Merkez Bankası’nın faiz politikalarındaki belirsizliklerden kaynaklandığını düşünüyorlar.

Analistlerin Bitcoin ve Kripto Paralara İlişkin Öngörüleri

Analistlerin Bitcoin ve Kripto Paralara İlişkin Öngörüleri

Mevcut olumsuzluklara rağmen bazı analistler, Bitcoin’in geleceği konusunda iyimser. IG Markets analisti Tony Sycamore, Bitcoin’in 60.000-58.000 dolar aralığındaki destek seviyelerinin üzerinde kalması durumunda önümüzdeki aylarda 80.000 dolara doğru bir yükseliş öngörüyor. Ancak kripto piyasasındaki volatilite ve belirsizlikler yatırımcıları tedbirli olmaya teşvik etmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.