DOLAR 32,1818
EURO 34,9433
ALTIN 2.506,98
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Kripto Para Dünyasında Şok Dalga: Roger Ver Tutuklandı!

Kripto para dünyasında büyük şok! Ünlü isim Roger Ver’in tutuklanması sektörü sarsarken, olayın detayları merakla bekleniyor. Detaylar için hemen tıklayın!

01.05.2024
A+
A-

Kripto para dünyası, kripto para birimine ilk ve önemli yatırımlarından dolayı “Bitcoin İsası” lakaplı tanınmış isim Roger Ver’in vergi kaçakçılığı suçlamasıyla İspanya’da tutuklanmasıyla büyük bir sarsıntıyla karşı karşıya. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Ver’in yaklaşık 50 milyon dolar vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanmak üzere iadesini istiyor. Bu haberlerin yayılmasıyla Ver’in yoğun şekilde desteklediği ve hatta “gerçek Bitcoin” olduğunu iddia ettiği altcoin olan Bitcoin Cash’te değer kaybı meydana geldi.

Roger Ver ve Vergi Kaçakçılığı İddiaları

Roger Ver ve Vergi Kaçakçılığı İddiaları

Ver’in tutuklanması, BTC ve altcoin sektöründeki finansal faaliyetlere yönelik artan incelemeyi vurguluyor. DOJ, Ver’in kendisinin ve şirketlerinin sahip olduğu Bitcoin sayısını yanlış bildirdiğini ve bu durumun vergi beyannamelerinin önemli ölçüde düşük değerde olmasına yol açtığını iddia ediyor. Vergi kaçakçılığı iddiaları, Ver’in ABD vatandaşlığından vazgeçtiği ve St. Kitts ve Nevis vatandaşı olduğu sıralarda meydana geldiği bildirildi.

Vergi Kaçakçılığı İddialarının Detayları

Adalet Bakanlığı’na göre Ver’in hukuk ve değerlendirme hizmetlerine yanlış bilgi sağladığı iddia ediliyor. Suçlamalar, Ver’in şirketlerinin sahip olduğu Bitcoin miktarını eksik bildirerek vergi kaçırdığını belirtiyor. Kasım 2017’de Bitcoin fiyatları rekor seviyelere ulaştığında Ver’in bu bitcoinleri yüksek bir fiyata sattığı ancak bu kazancı IRS’ye bildirmediği ve vergi ödemediği iddia ediliyor.

Roger Ver’in Durumu ve BCH Piyasası

Roger Ver'in Durumu ve BCH Piyasası

Bu Ver’in ABD kolluk kuvvetleriyle ilk karşılaşması değil. 2002 yılında eBay’de yasaklı maddeler sattığı için 10 ay federal hapis cezasına çarptırıldı. Geçmişteki bu suç, mevcut vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla birleştiğinde Ver için devam eden yasal zorlukların resmini çiziyor. Ver’in yoğun olarak desteklediği kripto para birimi Bitcoin Cash’in (BCH) şu anki fiyatı 409,98 dolar seviyesinde bulunuyor ve son 24 saatte %10,92’lik bir düşüş yaşadı.

Kripto Para Piyasasında Düzenlemenin Önemi

Kripto Para Piyasasında Düzenlemenin Önemi

Ver’in durumu, ABD yetkililerinin kripto para piyasasındaki mevzuat uyumluluğuna odaklanmalarını artıran daha geniş bir eğilimi yansıtıyor. Kripto para varlıkları vergi düzenlemelerinden muaf değil ve ABD yetkilileri, gelişen bu piyasada mali suiistimal şüphesi olan kişileri aktif olarak takip ediyor. Tüm kripto para birimi işlemlerinde finansal düzenlemelere uymanın önemi açık bir hatırlatıcı olarak hizmet ediyor.

  • Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.