DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Kovid Testini Köpekler Yapacak

17.09.2021
A+
A-

Almanya’da koronavirüs tespitinde ilginç bir yöntem izlenecek. Köpekler ilk kez sahada görev alacak. Ter numuneleri ile gerçekleştirilecek olan araştırmada neticeler antijen ve PCR test sonuçları ile karşılaştırılacak.

Almanya’da koronavirüs tespitinde ilginç bir yöntem izlenecek. Köpekler ilk kez sahada görev alacak. Ter numuneleri ile gerçekleştirilecek olan araştırmada neticeler antijen ve PCR test sonuçları ile karşılaştırılacak.

Almanya’da koronavirüse karşı köpek kontrolünün ne derecede işe yaracağı ise merak konusu. Hannover kentinde gerçekleştirilecek araştırma projesi kapsamında köpeklerin terden korona enfeksiyonunu ölçüp ölçemeyeceği tespit edilecek.

Aşağı Saksonya Eyaleti Bilim Bakanı Björn Thümler, proje ile ilgili koronavirüs kaynaklı tehlike potansiyelini azaltmayı hedeflediklerini belirtti. 

Hannover Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kliniği Başkanı Holger Volk da dünya çapında projeye yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayarak dünyada şimdiye kadar konuyla alakalı yapılmış 26 araştırmanın, köpeklerin koronavirüsü koklayabildiği sonucunu ortaya koyduğunu vurguladı.

ANLIK OLARAK SONUÇLAR KARŞILAŞTIRILACAK

Dört bölümlük olan konser serisi Pazar günü başlayacak. 500 kişinin katılacağı ilk konserde altı köpeğin görev olarak rol alması planlanıyor. Konsere girişte her seyirciden dirsek içinden ter numunesi alınıp köpeklere koklatılacak. Eş zamanlı olarak yapılacak antijen ve PCR testleri ile neticeler karşılaştırılacak.

YÜZDE 94’LÜK DOĞRULUK PAYI!

2020 yazında Alman ordusunda Sars-CoV-2’ye karşı eğitilmiş sekiz köpeğin katılımı ile bir araştırma yapılmış, köpeklerin sekiz günlük bir eğitimin ardından ağız ve genizden alınmış toplam bin 12 numuneyi yüzde 94’lük doğruluk payı ile tespit edebildiği neticesine varılmıştı.

Helsinki ve Dubai gibi bazı şehirlerde köpekler havaalanlarında korona tespitinde görev alıyor. Yapılan araştırma sonuçlarına göre köpeklerin tükürük, idrar ve ter numunelerinde virüsün kokusunu alabildiği sonucuna varılıyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.