DOLAR 32,5877
EURO 34,8539
ALTIN 2.496,12
BIST 9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Kovid-19’a Yakalanan Gençlerin Oranı Her Geçen Gün Artıyor

16.09.2020
A+
A-

13 Temmuz-10 Eylül tarihleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde alınan örnekler üzerinde Yakın Doğu Üniversitesi Kovid-19 PCR Laboratuvarı’nda yapılan test sonuçlarına göre 52 pozitif vaka tespit edilid. Pozitif vakaların 37’si erkekken (yüzde 71), 15’i de kadındı (yüzde 29) ve yaş ortalaması da 31 olarak saptandı. Bu sürede yapılan 11 bin 660 test sonucuna göre pozitiflik oranının binde 4 olduğu tespit edildi. Tespit edilen vakalar asemptomatik ya da hafif hastalık belirtisi göstermesine rağmen bu kişilerin çok fazla virüs taşıdığı ve bu sebeple de bulaştırma riskinin çok aha fazla olduğu kaydedildi.

1 Temmuz- 9 Eylül 2020 tarihleri arasında Türkiye’den ülkeye hava ve deniz yoluyla giren kişilere yapılan test sonuçlarında ise 65 kişinin pozitif olduğu belirlendi. Pozitif vakaların 46’sı erkek (yüzde 70), 19’unun da kadın (yüzde 30) olduğu kaydedildi. Bu sürede yapılan 31 bin 523 test sonucuna göre pozitiflik oranının binde 2 olduğu tespit edildi.

VİRÜS GÖRÜLME YAŞ ORTALAMASI 31

Üniversitenin Kovid-19 PCR Laboratuvarı’nda yapılan testlerde koronavirüs testi pozitif olan kişilerin yaş ortalamasının 31 olduğu belirtildi. Koronavirüse yakalananlar arasında gençlerin oranının giderek arttığı ve bu oranın dikkat çekici olduğu kaydedildi. Gençlerin salgını hafife almamaları, özellikle hiçbir belirti göstermeden seyredebilen hastalığa karşı maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyulmaları gerektiği vurgulandı.

ASEMPTOMATİK YAYILMAYA DİKKAT

Kovid-19 PCR Laboratuvarı uzmanları, koronavirüsle enfekte olan ve hiçbir belirti göstermeyen kişilerin hastalığı bulaştırma risklerinin çok yüksek olduğuna işaret ederek, hastalığı taşıdığını fark etmeyen asemptomatik kişiler veya hastalığı hafif atlatan kişiler tarafından virüsün toplumda hızla yayılma riskinin fazla olduğunu belirtildi.

‘KOVİD-19’A YAKALANAN GENÇLERİN ORANI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’

Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kovid-19 PCR Laboratuvarında yoğun çalışmalar yürüttüklerini ve yapılan test sonuçlarına göre koronavirüse yakalanan kişiler arasındaki gençlerin oranının her geçen gün arttığını fark ettiklerini söyledi.

Asemptomatik bulaşmanın oldukça kritik bir bulgu ve salgınla ilgili en önemli özelliklerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Şanlıdağ, özellikle asemptomatik olarak virüsü taşıyanların ya da hafif şekilde atlatan kişilerin bulaştırma riskinin yüksek olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, ‘Giderek gençler arasında artış gösteren, hastalığını bilmeyen, bulgusuz geçiren ve toplumda dolaşan vakaların olması çok muhtemel. Bu nedenle tedbiri elden bırakmamak şart. Bulaşı önlemeye yönelik 3 önemli tedbir olan sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyene dikkat ederek bu süreci lehimize çevirebiliriz. Hem kendimiz için hem de toplum için özverili bir şekilde ortak sorumluluğu yerine getirmeliyiz’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüs Tedavisi İçin Yeni Bir Yöntem Keşfedildi

Koronavirüs Tedavisi İçin Yeni Bir Yöntem Keşfedildi

DSÖ: Koronavirüs Aşı Sonuçları Yılsonunda Ortaya Çıkacak

DSÖ: Koronavirüs Aşı Sonuçları Yılsonunda Ortaya Çıkacak

Koronavirüsten Sonra Bağışıklık Hızlıca Düşüşe Geçiyor

Koronavirüsten Sonra Bağışıklık Hızlıca Düşüşe Geçiyor

Koronavirüsü Yenen Doktordan Önemli Uyarılar

Koronavirüsü Yenen Doktordan Önemli Uyarılar

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Bülent Ersoy Korona mı Oldu?

Bülent Ersoy Korona mı Oldu?

Koronavirüs'e Grafitili Farkındalık

Koronavirüs’e Grafitili Farkındalık

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.