DOLAR 32,2391
EURO 34,7483
ALTIN 2.447,58
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Koronavirüs Sırt Ağrısına Neden Olur mu?

17.12.2020
A+
A-

Birçok belirtisi olan ve kişiden kişiye değişen koronavirüs salgınında, vücudunda ağrı hisseden kişiler şüphelerini gidermek amacıyla çeşitli araştırmalar yapıyor.

Günlük hayatın içerisinde de çalışma koşulları ve çeşitli nedenlerden dolayı en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biri olan sırt ağrısı, Kovid-19 belirtisi olup olmadığı merak konusu.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Koronavirüs belirtileri arasında en sık görülenler şunlardır; ateş, kuru öksürük, yorgunluk ve nefes darlığı. Koronavirüs belirtileri sadece bunlarla sınırlı  diğer klinik belirtiler olarak tanımlayacağımız durumlarında ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Ancak Kovid-19 belirtileri bunlarla sınırlı değildir. Klinik belirtiler olarak tanımlayacağımız bazı belirtilerde bulunmaktadır. Bunlar ise şu şekildedir; boğaz ağrısı, baş ağrısı, miyalji (kas ağrıları) veya artralji (eklem ağrıları), titreme, bulantı veya kusma, burun tıkanıklığı, koku ve tat alma bozukluğu, ishal, kan kusma ve gözlerde kızarma.

Vücudumuzun organlarında da; kalp, böbrek, karaciğer, bağırsaklar, damar sistemleri, kan ve beyinde hasar ve yetmezliklerin oluşma riski bulunmaktadır.

SIRT AĞRISI KORONAVİRÜS BELİRTİSİ MİDİR?

Myalji denilen kas ağrılarının asıl kaynağı boğaz ve akciğerde olması baz alınarak, komşu bölge olan sırt çevresinde de ağrı şeklinde yansımasının muhtemel olduğu ifade edilmiştir.

Salgından önceki dönemde herhangi bir sebepten dolayı kronik ağrı sorunu olanlarda, depresyon ve endişelerinin daha derinleştiğini ve ağrılarının daha dayanılmaz bir hale geldiğini gösteren birçok kanıt bulunmakta. Bu koşullarda sırt ağrılarının artmasının Kovid-19’a bağlı olabileceği de unutulmamalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER İtalya'da Koronavirüs Salgını Can Almaya Devam Ediyor

İtalya’da Koronavirüs Salgını Can Almaya Devam Ediyor

Gençlerbirliği'nde Koronavirüs Krizi!

Gençlerbirliği’nde Koronavirüs Krizi!

Ekmek Pişirirken Koronavirüsü Yaydılar!

Ekmek Pişirirken Koronavirüsü Yaydılar!

AK Parti'li Muhammed Avcı Koronavirüse Yakalandı

AK Parti’li Muhammed Avcı Koronavirüse Yakalandı

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Kristen Stewart Farkında Olmadan Koronavirüsü Atlattı

Kristen Stewart Farkında Olmadan Koronavirüsü Atlattı

Koronavirüs'te Gerçek Rakamları Açıkladı, Başına Gelmeyen Kalmadı!

Koronavirüs’te Gerçek Rakamları Açıkladı, Başına Gelmeyen Kalmadı!

Mustafa Sandal'dan Dikkat Çeken Koronavirüs Yorumu

Mustafa Sandal’dan Dikkat Çeken Koronavirüs Yorumu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.