DOLAR 32,3863
EURO 34,7722
ALTIN 2.405,67
BIST 10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Uzmanlardan Maske ile Spor Yapanlara Uyarı! Ani Ölümlere Yol Açabilir

24.05.2020
A+
A-

Covid-19 riskinden kurtulmak için zorunlu ülkü getirilen maskelerin hatalı kullanımının da riskli olduğu açıklandı.

Vuhan’da, maskeyle koşuya çıkan 26 yaşındaki adamın akciğeri patlaması haberi maske zorunluluğunu bir kaz daha düşünmeye yol açtı. Sonrasında  ameliyat olan hastanın ve sol akciğerinin yüzde 90 daraldığı ve kalbinin vücudunun sağ tarafına içten hareket ettirdiği belirlenmişti. Bu olayın arkasında uzmanlar yanlış maske kullanımına aksan yaptı.

Söz konusu konuya karşın kayda değer bilgiler aktaran Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, “Bu maskeler, adi hayatta hiç kullanılması gereken maskeler yok. Bu maskelerin dezavantajı şu; nefes alıp verirken nefese bir miktar engel oluyor, verdiğimiz nefesin bir kısmını bitmiş solumak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Bu müşteri maskelerin uzun vakit takılması durumunda kanda karbondioksit gazı birikmesine neden olduğunu kaydedenTaşbakan, şu sözleri söyledi:

“Bu zararlı gazda; hayati tehlikenin ortaya çıkmasını sağlayarak, ölüme kadar neden olabilecek kanda yükselmelere sebep olabilir. Baygınlık, ani vefat gibi sonuçların yaşanmasına niçin olur. Özellikle spor yapan insanlarda bu maskelerin kullanılması önemli yaşamsal risk taşır.”

“SANILDIĞI GİBİ KORUMUYOR”
 Prof. Dr. Taşbakan, “Kalabalık ortamda, 1,5 metrelik mesafeyi koruyarak, cerrahi maske takarak spor yapılabilir. Biz, sıhhat çalışanlarının kullanması gereken daha gelişmiş maskeleri kullanmamasını söylüyoruz, çünkü bunlar sanıldığı gibi kişiyi çok artı korumuyor” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.