DOLAR 32,6007
EURO 34,8119
ALTIN 2.491,55
BIST 9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Korona virüs sebebiyle uluslararası futbol maçları ertelenebilir

29.02.2020
A+
A-

Korona virüs sebebiyle uluslararası Dünya Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, uluslararası futbol maçlarının korona virüs salgını sebebiyle ertelenebileceğini duyurdu.
Covid 19 salgını sonrası İsviçre’de hükümetin bin kişiden fazla tüm etkinlikleri askıya alması ve İtalya’daki bazı Serie A maçlarının seyircisiz oynanması sonrası açıklama yapan Infantino, “insan sağlığının her türlü futbol etkinliğinden daha önemli olduğunu” söyledi.

Gianni Infantino korona virüsle ilgili gelişmelere değinerek, “Şu anda durum analizi yapıyoruz. Korona virüs salgını artıyor mu yoksa azalıyor mu? Görünen o ki şu anda artıyor. Eğer futbol maçları ertelenir ya da seyircisiz oynanmak zorunluluğu ortaya çıkarsa, bunu uygulamak mecburiyetindeyiz.” dedi.

Mart ayında yapılması planlanan uluslararası futbol maçlarının iptal edilmeyeceğini umduğunu belirten 49 yaşındaki spor adamı, “Şu anda erteleme ya da iptal durumu söz konusu değil. Umarım gelişmeler bizi bunu yapmaya itmez. Küresel çapta bir yasaklama kararı almak çok zor ancak çok farklı bir durumla karşı karşıyayız. Futbol maçları organizatörleri durumlarını en iyi kendileri bilir. Kısa vadede ertelemek ya da seyircisiz maçlar çözüm olabilir ancak birkaç ay boyunca çok sayıda futbol maçının seyircisiz oynanmasını hayal etmek zor.” diye konuştu.

İsviçre ve İtalya haricinde, Asya’da en çok takip edilen liglerden Japonya ve Güney Kore’de oynanan maçları da ertelenmişti. Çin’in Şangay şehrinde 19 Mart’ta yapılması planlanan Formula 1 Grand Prix’si de yine korona virüs salgını sebebiyle ileri bir tarihe alındı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası içinse henüz kesin bir karar alınmadı. 12 Haziran’da İtalya’nın başkenti Roma’da Türkiye-İtalya arasında oynanacak açılış maçıyla başlaması planlanan turnuvayla birlikte temmuzda 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları’nın ileri bir tarihe alınması durumu gündemini koruyor.

TIKLA BORSADA DÜŞÜK KOMİSYONLA İŞLEM YAPMAYA BAŞLA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.