DOLAR 32,3707
EURO 34,5517
ALTIN 2.376,25
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Köpeğinizin ne kadar yaşayacağını öğrenmek artık mümkün

Yeni bir araştırmaya göre köpeğinizin ne kadar yaşayacağını “burnunun boyutlarına” bakarak öğrenebilirsiniz.

04.02.2024
A+
A-

Yeni bir araştırma, İngiltere’deki 584 binden fazla köpeğin verilerini inceledi ve burun uzunluğunun, vücut büyüklüğü ve cinsiyetin yanı sıra bir köpeğin ömrünü etkileyebileceğini buldu.

Çalışma kapsamında 155 köpek ırkıyla birlikte kırma cinslere ilişkin veriler incelendi.

Tipik bir Labrador av köpeğinin veya Border Collie’nin ortalama yaşam beklentisi 13 yıldan biraz fazla olsa da, araştırmacılar neredeyse “düz yüzlü” köpeklerin bu ölçüme göre daha az yaşadığını buldu.

Bu kısa burunlu grupta büyük mastiffler (9 yaş), etli İngiliz bulldoglar (9,3 yaş) ve Fransız bulldoglar (9,8 yaş) yer alıyor.

DÜZ YÜZLÜ KÖPEKLER DAHA AZ YAŞIYOR

Sonuçlara göre dişiler erkeklerden, küçük köpekler ise büyüklerden daha uzun yaşıyor.

Küçük ve orta boy köpekler ortalama 12 yıldan fazla yaşarken, tüm boyutlardaki “düz yüzlü köpekler” bu sınırın altında kalıyor.

Londra Kraliyet Veteriner Koleji’nde doçent olan Dan O’Neill, “Bu yeni araştırma düz yüzlü köpeklerin tipik köpeklere göre 1,5 yıl daha kısa ömürlü olduğunu ortaya koyarak büyük sağlık sorunlarının altını çiziyor. Düz yüzlü bir cins almayı düşünen herkesi ‘durup düşünmeye’ ve uzun ve mutlu bir yaşam için en iyi şansa sahip bir köpek edinmeye çağırıyoruz.” dedi.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.