DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Konya’da Deprem Sonrası Açıklamalar ve Değerlendirmeler

Konya’da meydana gelen depremin ardından yapılan açıklamalar ve değerlendirmelerle, bölgedeki durumun analizi, yetkililerin yanıtları ve halkın tepkileri hakkında detaylı bilgilere ulaşın.

21.03.2025
A+
A-

Konya’da Deprem Sonrası Açıklamalar

Konya'da Deprem Sonrası Açıklamalar

Konya Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar kolluk birimlerimize ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadesine yer verildi.

Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi. Tüm hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim bizleri her türlü afetten korusun. Yetkililerimizle birlikte süreci yakından takip ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Depreme ilişkin olarak, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından önemli bir değerlendirmede bulundu. NACİ GÖRÜR: TÜM BÖLGEYİ ETKİLEYEBİLİR

Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bugün Konya’nın Tavşancı-Kulu yöresinde 4,2 büyüklüğünde sığ bir deprem meydana geldi. Harita üzerinde belirgin olmasa da, bu deprem sağ yönlü, yanal atımlı Eskişehir Fay Zonunun Tuzgölü’ne doğru devamı üzerinde gerçekleşmiştir. Bu fay, Eskişehir dahil olmak üzere, çevre bölgeyi etkileyebilecek büyük bir faydır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.