DOLAR 32,3777
EURO 34,6748
ALTIN 2.409,48
BIST 10.104,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

SON DAKİKA HABERİ: Zincir mağazalara “veri paylaşımı” zorunluluğu

07.12.2022
A+
A-

SON DAKİKA HABERİ: Zincir mağazalara yönelik tartışmaların sürdüğü bir dönemde Ticaret Bakanlığı’ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara “Veri paylaşımı” zorunluluğu getirildi.

Son dakika haberi! Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, 200’den fazla şubesi olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği sisteme aktaracak. Bu veriler kurum, kuruluş ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Düzenlemeyle, zincir mağazalarda satılan ürünlere yönelik fiyat denetimi gerçekleştirilecek.

“Veri paylaşım” kuralı ile birlikte tüketicilerin fiyat karşılaştırması yapabilmesinin önü açılacak. Kamunun aydınlatılması görevinin yanı sıra perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılması da sağlanacak.

Geçtimiz günlerde zincir mağazalarda satılan ürünlerdeki fiyat farklılaşmalarına ilişkin iddialar nedeniyle “fahiş fiyat” tartışması yaşanmıştı.

Tartışmalar üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir mağazalara yönelik “FETÖ ilişkileri incelensin” çağrısı yapmıştı.

Bu çağrıya Gıda Perakendecileri Birliği Başkanı Galip Aykaç sert yanıt vermiş, yoğun tepkiler üzerine ise istifa kararı almıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.