DOLAR 32,3818
EURO 34,6230
ALTIN 2.392,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Koltukaltı Bezeleri Ciddi Hastalıkların Habercisi Olabilir!

09.07.2020
A+
A-

Koltukaltında ortaya çıkan yağ bezesi kabartılar şeklinde kendini gösterir ve ciddi bir hastalığın belirtisi olabilmektedir. Bu nedenle ciddiye alınması ve gerekli kontrollerin yapılması gerekir. Sizin için koltukaltı bezesi hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

KOLTUKALTI BEZESİ NEDİR

Küçük birer kitle halinde koltukaltında ortaya çıkan yağ bezeleri birer hastalık belirtisi olabilir. Bu bezeler bazı zamanlarda büyüyebilmektedir. Bezelerin ortaya çıkmasına birçok etken neden olabilir. Traş sırasında enfeksiyon kapması, kullanılan deodorantlardan, terleme önleyici spreyler bu durumun oluşmasına etken olabilmektedir. Bazı durumlarda bakteri veya enfeksiyon olması halinde de ortaya çıkar. Öncesinde küçük birer apse olarak görülmeye başlayan ve daha sonra büyüyerek acı ve ağrıya sebep olabilen bezeler haline dönüşmektedir.

Kadınlarda bu tarz bezelerin görülmesi durumunda meme kanseri riski göz önüne alınarak hekime müracaat etmek gerekir. Koltuk altında oluşan bezeler altta yatan asıl nedene göre değerlendirilerek gerekli tedavi yöntemi uygulanır. Eğer bir enfeksiyon veya bakterinden dolayı oluştuysa ilaç tedavisi veya merhem kullanılarak iyileştirilebilir. Eğer meme kanseri riski taşıyorsa ona göre bir önlem alınması gerekir.

Bezeler bazen vücudun farklı bölgelerinde de ortaya çıkabilmektedir. Bazıları yağ bezesi veya kıl dönmesi şeklinde ortaya çıkar. Lenf bezlerinde ortaya çıkması durumu çok daha kötü hastalıkların habercisi olabilir.

BEZELER NEDEN OLUŞUR?

Bezeler zararsız yağ doku büyümeleri, kan, kemik iliği kanseri, alerjik reaksiyonlar, viral enfeksiyonlar, meme kanseri, lenfatik sistem kanseri, kanser olmayan fibröz doku büyümesi ve bakteriyel enfeksiyonlar gibi birçok neden bağlı olarak gelişebilir.

Koltuk altında beze oluştuğunu gördüğünüzde mutlaka bir hekime başvurmanız gerekir. Bu bezelerin neden olduğuna dair bilgi alınması ve eğer şüpheli bir durum varsa uygun tedavinin yapılması için gereken önem verilmeli ve ihmal edilmeden üzerinde durulmalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Bebeklerde Şampuan Alerjisi Belirtileri

Bebeklerde Şampuan Alerjisi Belirtileri

Diş Çıkaran Bebeklerde Belirtiler

Diş Çıkaran Bebeklerde Belirtiler

Hamilelikte Erkek Bebek Belirtileri

Hamilelikte Erkek Bebek Belirtileri

Coronavirüs Belirtilerini Azaltıyor! İkinci Dalga Riskiyle Karşı Karşıyayız!

Coronavirüs Belirtilerini Azaltıyor! İkinci Dalga Riskiyle Karşı Karşıyayız!

İLİşKİLİ GALERİLER Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.