DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Tokat’ta SMA hastası bebek için yardım kampanyası başlatıldı

TOKAT’ta 4 ay önce dünyaya gelen kalbinde delik ve Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası olan Utku Limoncu için yardım kampanyası başlatıldı. Anne Ebru Müge Limoncu (30), Bebeğimi parasızlık yüzünden toprağa vermek istemiyorum. Onun süt …

28.12.2023
A+
A-

TOKAT’ta 4 ay önce dünyaya gelen kalbinde delik ve Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası olan Utku Limoncu için yardım kampanyası başlatıldı. Anne Ebru Müge Limoncu (30), Bebeğimi parasızlık yüzünden toprağa vermek istemiyorum. Onun süt kokusunun toprak kokusu ile karışmasını istemiyorum dedi.

Tokat’ta ev hanımı Ebru Müge ve kamuda memur Fırat Limoncu çiftinin 4 ay önce dünyaya gelen erkek çocuğu Utku’ya doğumundan 4 gün sonraki muayenesinde kalbinde delik teşhisi konuldu. Talihsiz bebeğin daha sonra yapılan tahlillerimde ise Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 olduğu anlaşıldı. Tedavisinin devamı amacıyla geçen ay valilik onayıyla yardım kampanyası başlatıldı. Ancak kent merkezinde açılan ve çeşitli yerlere bırakılan yardım kutularıyla, gerekli paranın sadece yüzde 4’lük kısmı toplanabildi.

İLK DUYDUĞUMUZDA DÜNYAMIZ BAŞIMIZA YIKILDI

Küçük vücudunda büyük hastalıklarla mücadele ettiğini söyleyen anne Ebru Müge Limoncu, “Utku 14 Eylül 2023 doğumlu doğduktan 4 gün sonra kalp muayenesinde kalbinde delik olduğunu öğrendik. Aort damarına çok yakın olduğu için çok riskli bir durumda. Daha sonra yapılan tahlillerle SMA 1 Tip hastası olduğunu öğrendik. Küçücük vücudunda çok büyük hastalıklarla mücadele ediyor benim yavrum. Günde 2 tane kalp ilacı içiyor. İlk duyduğumuzda dünyamız başımıza yıkıldı. Ne yapacağımızı bilemedik, kabullenemedik. Anne ve baba olarak çok çaresiziz” dedi.

O BANA IŞIL IŞIL BAKARKEN BEN ONA O ŞEKİLDE BAKAMIYORUM

Kendisinin bir anne olduğunu süslü cümleler kuramayacağını söyleyen anne Limoncu, Söyleyebileceğimiz tek şey, bebeğimi parasızlık yüzünden toprağa vermek istemiyorum. Onun süt kokusunun toprak kokusu ile karışmasını istemiyorum. Ben onu kucağıma aldım. Onun kokusunu içime çektim. Onun gözlerinin içine baktım. O bana ışıl ışıl bakarken ben ona o şekilde bakamıyorum. Sadece onun yaşamasını istiyorum. Valilikten tüm izinlerimiz alındı. Her şeyimiz yasal. Faaliyet numaramız 23-1226 her türlü yasal iznimiz mevcut, çocuğumun sesini herkese duyurma ihtiyacımız var. Bebeğim çok küçük hem kalbi ile hem de SMA ile mücadele edemez” diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.