DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

KKKA Aşısı İnsanlar Üzerinde Denenecek

19.08.2020
A+
A-

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) rektörlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Alim Yıldız, makamında düzenlediği basın toplantısında, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür etti.

Şehre ve ülkeye hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yıldız, ‘Cumhuriyet Üniversitesini önümüzdeki yeni dönemde, dört yıldır sergilediğimiz yönetim anlayışı ve hassasiyetlerle, niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürecek çalışmalar ve uluslararasılaşma faaliyetlerine ağırlık vermek suretiyle daha büyük hedeflere taşımanın gayreti içerisinde olacağız’ ifadelerini kullandı.

Yalnızca eğitim öğretim ve araştırma misyonlarını yerine getiren değil, topluma değer üreten bireyler yetiştiren ve 2023 yükseköğretim hedeflerini öncelik olarak belirleyen bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, ‘Devletimizin içeride ve dışarıda vermiş olduğu milli mücadelede bizler de üniversite olarak üzerimize düşen vazifenin idrakiyle hareket edeceğiz. Rabbim çıktığımız bu yolda başımızı öne eğdirmesin, yüzümüzü kara çıkartmasın, hak ve adaletten, hakkaniyetten ayırmasın’ dedi.

“KKKA AŞISI EYLÜLDE İNSANLAR ÜZERİNDE DENENECEK”

Yıldız, gazetecilerin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının aşı çalışmaları üzerine sorulan sorulara ise şu şekilde cevap verdi:

‘Aşı çalışmaları zaten başlamıştı. Amerika’da maymunlar üzerinde denemeler yapıldı. Eylül itibarıyla İsviçre’de insanlar üzerinde denemeler yapılacak, 20 gönüllü üzerinde. Biz bunun Sivas’ta olması için şu anda uğraşıyoruz. 11 farklı ülkeden 13 araştırma merkezinin katılımıyla bu aşılar yapıldı. Bizim de burada araştırma merkezimiz bu işe katıldı. 2017 yılında destek vermiştik ve şükürler olsun sonucunu alacağız.’

İLİşKİLİ HABERLER Kırım Kongo Geri Döndü... Uzmanlar Uyarıyor: 'Bir Şey Olmaz' Demeyin Dikkat

Kırım Kongo Geri Döndü… Uzmanlar Uyarıyor: ‘Bir Şey Olmaz’ Demeyin Dikkat

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Nedeniyle 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Nedeniyle 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Bu Yıl Erken Görülen Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı (KKKA) İçin Uzmanlar Uyarıyor

Bu Yıl Erken Görülen Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı (KKKA) İçin Uzmanlar Uyarıyor

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı İnsandan İnsana Bulabiliyor

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı İnsandan İnsana Bulabiliyor

İLİşKİLİ GALERİLER Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

Mutlu Olduğunuzun Belirtileri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.