DOLAR 32,3751
EURO 34,7785
ALTIN 2.395,53
BIST 10.241,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kızları yaşam savaşı veren aile yardım bekliyor

01.02.2020
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Mehmet Kavas’ın haberine göre Aydın’da 13 yaşındaki Yağmur Ekin Azun, beyin sapında oluşan tümör nedeniyle yaşam savaşı veriyor. Her geçen gün vücut fonksiyonlarını kaybeden Yağmur için doktorlar ‘yapacak bir şeyimiz kalmadı’ derken, baba Mahmut Azun, “Biz, bir doktorun çıkıp ‘ben kızınızı kurtarırım’ demesini bekliyoruz. Ne olur kızımı kurtarın” diyerek feryat etti.

GÖZÜNDE KAYMA OLUŞTU

Aydın’ın ilçesi İncirliova’da yaşayan Yağmur Ekin Azun’un hayatı, 17 ay önce kabusa döndü. Bu döneme kadar herhangi bir sağlık problemi yaşamayan Yağmur’un bir anda vücut dengesi bozuldu, gözünde ise kayma oluştu. Yaşanan duruma anlam veremeyen Anne Nazan Azun (31) ve baba Mahmut Azun (36), kızları Yağmur’u Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürdü.

TÜMÖR ÖNCE KÜÇÜLDÜ AMA

Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Yağmur, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucunda Yağmur’un beyin sapında tümör tespit edildi. Tedavisine hemen başlanan Yağmur’un beynindeki tümör küçültüldü.

TEDAVİYE CEVAP VERMEDİ

Bir süreliğine sağlığına kavuşan Yağmur, üç ay önce yeniden fenalaştı. Bu kez tümörün büyüdüğü ve beyin sapını tamamen sardığı tespit edilen Yağmur, yapılan tüm tedavilere rağmen olumlu yanıt vermedi. Doktorların ‘yapacak bir şeyimiz kalmadı’ dediği Yağmur, ölümle pençeleşiyor. Bir an olsun bile kızlarının yanından ayrılmayan Azun ailesi ise Yağmur’un sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

GÖTÜRMEDİKLERİ HASTANE KALMADI

Sağlığına kavuşması için çocuğunu Ankara, Denizli, İstanbul ve İzmir’de çeşitli hastanelere götürdüğünü ama şimdiye kadar bir çare bulamadığını belirten baba Mahmut Azun, “Biz, bir doktorun çıkıp ‘Ben kızınızı kurtarırım’ demesini bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.