DOLAR 32,5430
EURO 34,8241
ALTIN 2.427,19
BIST 9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Didem Arslan Yılmaz ve Ekrem İmamoğlu arasında tartışma

09.01.2020
A+
A-

Habertürk’te yayınlanan ‘Türkiye’nin Nabzı’ programına Kanal İstanbul’un deprem riskini tetiklemesiyle ilgili görüşlerini belirtmek için İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü profesörlerinden Celal Şengör katıldı.

Şengör Kanal İstanbul Projesi’nin kesinlikle depremi tetiklemeyeceğini belirtti.

“BEN HERHANGİ BİR KONUĞUNUZ DEĞİLİM”

İmamoğlu, Celal Şengör’ün programa telefon aracılığıyla bağlanmasının yanlış olduğunu, kendisiyle programda yüz yüze konuşmayı tercih edeceğini belirterek, “Celal Şengör’ü programa telefonla dahil etmeniz yanlıştı. Ben İstanbul Belediye Başkanıyım. Burada dört gazeteci arkadaşımız var. Ben herhangi bir konuğunuz değilim. 16 milyonluk bir kentin belediye başkanıyım. Ben depremi tetikler demedim. Söylediğim şey net.” dedi.

“BANA SORMADINIZ”

Bunun üzerine söz alan programın moderatörü Didem Arslan Yılmaz da Celal Şengör’ün programa katılıp katılamayacağını Ekrem İmamoğlu’na sorduğunu söyledi. İmamoğlu ise “Bana sormadınız” diyerek tepki gösterince Didem Arslan Yılmaz, “İtirazınız olmadı ama” dedi.

“SİYASETİ ÇOK FAZLASIYLA ÖĞRENMİŞSİNİZ”

İmamoğlu Yılmaz’a, “Benim bu konuda itiraz hakkım var mıydı yok muydu bilemiyorum, ben bu konuda deneyimli bir televizyon insanı değilim birilerinin dediği gibi” cevabını verince Yılmaz, “Ama sayın başkan siyaseti çok fazlasıyla öğrenmişsiniz” diyerek tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine İmamoğlu, “Ben siyaseti öğrenmedim, ben düzgün tavrı öğrendim” dedi.

“BU BİLGİYİ KİMDEN ALDINIZ?”

Kanal İstanbul projesinin tartışıldığı programda İstanbul’a su sağlaması için yapılan ve duvarlarındaki çatlaklarla gündeme gelen Melen Barajı’ndan 2021’de su verileceğini söyleyen Nagehan Alçı’ya Ekrem İmamoğlu “Bu bilgiyi kimden aldınız?” diye sordu.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

Alçı bilgiyi Çevre Bakanlığı’ndan aldığını söyledi. İmamoğlu ise barajın su verme durumuyla ilgili karar mercinin Tarım ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri olduğunu söyledi. Alçı ise, “Sizdeki bilgiyle örtüşüyor mu diye sormak istiyorum” demesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.