DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kıl Dönmesi Nedir, Kıl Dönmesi Tedavisi Nasıldır?

23.05.2021
A+
A-

Birçok kişide sık sık görülen rahatsızlıkların biri kıl dönmesidir. Peki kıl dönmesi nedir? Kıl dönmesi belirtileri neler? Kıl dönmesi tedavisi nasıldır? Gibi merak edilen soruların tüm detaylarını sizler için araştırdık…

En yaygın görülen ve yaşam kalitesini oldukça etkileyen, tedavi edilmediği taktirde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen rahatsızlıklardan biri kıl dönmesidir. Peki kıl dönmesi nedir? Kıl dönmesi belirtileri neler? Kıl dönmesi tedavisi nasıldır? Gibi en çok araştırılan soruların tüm ayrıntılarını haberimiz de bulabilirsiniz.

KORKULU RÜYA KIL DÖNMESİ NEDİR?

Birçok kişide görülen kıl dönmesine karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, kıl dönmesi hakkında korkutan gerçekleri açıkladı. Uzmanlar, masa başı işlerde çalışan insanlarda, çalışma koşullarına bağlı olarak kıl dönmesi sorunun daha fazla görüldüğünü belirtti. Yaz aylarında sık görülen kıl dönmesi genç erkeklerde daha sık görülüyor.

Kıl dönmesi; deri altında çıkan ve birbirine dolanmış şekilde büyüyen bir hastalıktır. Büyüyerek yayılan iltihaplı hastalık muhakkak uzmanlar tarafından çıkan bölgeden temizlenmelidir.

Uzmanlar, hemen hemen her yaşta herkesin karşılaştığı kıl dönmesi rahatsızlığının iltihaba neden oluğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu: Özellikle genç erkeklerin sıklıkla karşılaştığı kıl dönmesi hastalığı, özellikle 15 ve 35 yaş aralığında ortaya çıkmaktadır. Uzun süre sabit bir şekilde bilgisayar başında oturmak, kıl dönmesi hastalığının en büyük risk faktörleri arasındadır. Özellikle son zamanlarda bilgisayar ya da televizyon karşısında uzun süre hareketsiz bir şekilde oturma süreleri arttığı için kıl dönmesi sorununda da büyük artış görülmektedir.

KIL DÖNMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Kıl dönmesi olup olmadığını anlamak için deri altında kist olması ve bu kistin deri atıklarıyla dolması ve daha sonra bu atıkları vücuttan atamadığı için iltihaplanmasıdır.

Genel olarak kalça arasında görülen kıl dönmesi basit bir sivilce veya lezyon gibi algılanabilir. ANCAK bölgede çok fazla kıl birikmesiyle birlikte apseyle ağrı meydana gelir. En yaygın kıl dönmesi belirtileri arasında;

-Akıntı

-Ağrı

-Kaşıntı

-Yanma hissi görülür. 

-Kıl dönmesi daha çok kalça arasındaki bölgede gözlemlense de koltuk altı, göbek veya kasıkta da meydana gelebilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.