DOLAR 32,3444
EURO 34,6997
ALTIN 2.397,32
BIST 10.149,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Cinsel İlişki Sırasında Ağrı Neden Olur?

31.07.2020
A+
A-

Cinsel birleşme esnasında yaşanan ağrı, acı, batma gibi rahatsızlıklar cinsel ilişkide ağrı olarak tanımlanmaktadır. Cinsel ilişkide ağrı konusunda bazı sınıflamalardan bahsedilebilir. Bu sınıflama, cinsel birleşme esnasında hissedilen ağrının vajina girişinde hissedilmesi ve kasık bölgesinde hissedilmesi şeklinde iki şekilde sınıflandırma mevcuttur.

Neden Olur

Cinsel birliktelik esnasında ağrı hissetmenin farklı nedenleri olabilir. Örneğin, yumurtalık kisti, endometriozis, vajinismus, vulvadinya, kronik vajinit, endometrit gibi rahatsızlıklar cinsel birliktelikte ağrıya neden olabilmektedir. Bu ağrının sebeplerinden biri de ilişkiye girmek istenmemesi ya da cinsel uyarılmanın olmaması nedeniyle de meydana gelebilir.

Ağrının hissedildiği yer de cinsel ilişki sırasında ağrı neden olur konusunda belirleyici bir etmendir. Eğer ağrı ilişkiye girerken yaşanıyorsa ağrının sebebi perine kaslarının istemsiz kasılması olabilir. Eğer derin ilişkide ağrı varsa ise bu da rahim, yumurtalık ya da idrar kesesinde yaşanan sorunlarla ilgili olabilir.

Sebep ne olursa olsun, eğer cinsel birliktelik esnasında sık olarak veşiddetli ağrı hissi yaşanıyorsa uzman bir jinekolog ile görürüşülmesinde fayda vardır.

Bu Ağrı Hangi Jinekolojik Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Cinsel ilişki sırasında ağrı neden olur konusuna ilişkin bir başka konu da jinekolojik hastalıklardır. Bu hastalıklardan bazıları aşağıda sıralandığı gibidir:

Cilt hastalığı: Çeşitli cilt hastalıkları genital bölgedeki deride yara veya yarıklara neden olabilir. Bu da kontakt dermatit vulvada hasara sebep olur. Bu sorun sabun, genital bölge temizleyicileri, ped ya da kayganlaştırıcıya bağlı gelişebilir. Bu sorunu yaşayanlarda kaşınma, yanma ve ağrı görülebilir. Tedavisi de hastalığın sebebine göre yapılır.

Vulvodinya: Vulvanın ağrılı olduğu bir hastalıktır. Vajina girişinde yer alan vestibül adlı bölgenin inflamasyonunun sebebiyet verdiği, şiddetli ağrı hissine neden olan bir hastalık türüdür.

Hormonal değişiklikler: Menopoz dönemine yaklaşılırken ya da menopoz sırasında östrojen  hormonunun azalmasıyla vula ve vajende kuruluk ve incelme meydana gelir. Bu da ilişkide ağrıya sebep olabilir.

Ağrının Azaltılması İçin Ne Yapılabilir?

Eğer vajinada kuruluk ya da rahatsızlık hissediliyorsa bu ağrının azalması ve giderilmesi için su bazlı kayganlaştırıcılar kullanılabilir. Partner ile özellikle ağrı yaşanan pozisyonlar için konuşulabilir. Cinsel birliktelik için zaman belirlenebilir. Bu zamanın her iki kişinin de yorgun ve uykusuz olmadığı bir zaman olması önemlidir. Masaj gibi, haz yaratan aktiviteler yapılabilir. Ön sevişme süresi uzatılarak karşılıklı istek arttırılabilir. Cinsel birleşme sonrasında oluşan ağrı için buzlu su bir poşet içerisinde havluya sarılarak perineye uygulanabilir. İlişkiden önce mesane boşaltılarak, sıcak bir duş alınarak ya da ağrı kesici kullanılarak ağrı azaltacak uygulamalar yapılabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Ciltte Morarma Sorunu

Ciltte Morarma Sorunu

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.