DOLAR 32,2390
EURO 34,7805
ALTIN 2.441,41
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Kereviz Suyu Tüketerek Cildinizi Güzelleştirebilirsiniz

07.07.2020
A+
A-

Besleyici özelliklere sahip olan kereviz suyu, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Zengin içeriği sayesinde son zamanlarda tercih edilen kereviz suyunun tüm faydalarını sizin için derledik. İşte detaylar…

KEREVİZ SUYUNUN MUCİZEVİ FAYDALARI

Kereviz suyu, kalsiyum, potasyum ve A, C ve K vitaminleri de dahil olmak üzere birçok besin maddesini içermektedir. Ayrıca çinko, bakır, folat, biyotin, diğer B vitaminleri ve çok sayıda antioksidan açısından da zengindir. Vücuttaki iltihabı azaltabilecek olan kereviz suyu, fitotonrientler adı verilen çeşitli bitki bileşikleri bakımından de oldukça zengin bir besindir. Bu bileşikler, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar olarak görev alırlar. Oksidatif stres, serbest radikaller olarak adlandırılan kararsız moleküllerdir ve vücutta biriktiği zaman ortaya çıkar.

Antioksidan açısından zengin olan diyetler, kalp hastalığı, diyabet, obezite ve bazı kanser türleri dahil olmak üzere birçok sağlık sorununu önlemeye yardımcı olur.

Kereviz suyu, vücudunuzdaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir. Bunun yanı sıra, vücudun su ihtiyacını karşılar ve içeriğindeki düşük şeker seviyesi sayesinde şekerli içeceklere karşı mükemmel bir alternatif haline gelir.

Ancak sanılanın aksine kereviz suyu vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlamaz. Vücutta karaciğer, böbrekler, bağırsaklar ve akciğerleri içeren kendi doğal detoksifikasyon sistemi bulunmaktadır.

Bazı insanlar bir kereviz suyunu bir detoks içeriğine sahip olduğunu düşünerek: fayda gördüklerini iddia etse de bunun nedeni büyük ihtimalle işlenmiş gıdaların tüketimini azaltmak ya da düzenli egzersiz yapmak gibi daha yaşam tarzını daha sağlıklı hale getirmelerinden kaynaklanmaktadır.

İLİşKİLİ HABERLER Cilt Bakımında C Vitaminin Önemi

Cilt Bakımında C Vitaminin Önemi

Karma Cilt Yapısı ve Maske Çeşitleri

Karma Cilt Yapısı ve Maske Çeşitleri

Gece Cilt Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gece Cilt Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cilt Bakımı ve Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Cilt Bakımı ve Alışkanlıklarınızı Değiştirin

İLİşKİLİ GALERİLER Sabahları Cilt Bakımınızda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sabahları Cilt Bakımınızda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Meyve Kabukları İle Yapabileceğiniz Cilt Bakımları

Meyve Kabukları İle Yapabileceğiniz Cilt Bakımları

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

Bitkisel Yağlar ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Bitkisel Yağlar ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.